Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Καφούνης: Υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον προσδοκά το λιανεμπόριο για τις χειμερινές εκπτώσεις

Με μειώσεις τιμών έως και 50% σε ορισμένα προϊόντα, έκαναν ποδαρικό οι χειμερινές εκπτώσεις και το λιανεμπόριο αναμένει υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για το επόμενο δίμηνο, έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι καταναλωτές τις πρώτες ημέρες περιορίστηκαν σε διερευνητικές επισκέψεις στα καταστήματα, εν μέσω ακρίβειας και πληθωρισμού, ωστόσο η κίνηση στην αγορά αναμένεται να ζεσταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Οι εκπτώσεις είναι το μεγάλο στοίχημα για τον εμπορικό κόσμο μετά την γιορτινή περίοδο που κινήθηκε θετικά για την πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε » είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Σταύρος Καφούνης,  καλεσμένος  της Μαργαρίτας Μυτιληναίου  στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 984. 

Οι καταστηματάρχες, πρόσθεσε, είθισται την περίοδο των εκπτώσεων να παρουσιάζουν τα προς πώληση τα προϊόντα τους σε πολύ συμφέρουσες τιμές, προσδοκώντας αφενός στο «ξεστοκάρισμα» των εποχικών ειδών και αφετέρου στη βελτίωση της ρευστότητας τους, αλλά με επίγνωση του βεβαρυμένου προϋπολογισμού των νοικοκυριών που διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια».

Από την άλλη πλευρά, ανέφερε πως «ο πληθωρισμός δείχνει να μην επιβαρύνει με τους ίδιους ρυθμούς, τις υπόλοιπες κατηγορίες καταναλωτικών αγαθών» και εκτίμησε πως «ο κόσμος τελικά επιστρέφει ικανοποιημένος από τη βόλτα του στην αγορά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας υπογράμμισε ότι είναι ανοησία να προσπαθεί κανείς ξεγελάσει τον καταναλωτή, αφού υπάρχει η δυνατότητα ενδελεχών ελέγχων on line στις τιμές και συνέστησε στον κόσμο να στηρίζει το οργανωμένο εμπόριο.

«Πλέον με ένα κλικ μπορεί να εύκολα να διαπιστωθεί ποιος διαθέτει καλές τιμές ή προϊόντα και να γνωρίζει εκ των προτέρων ο πελάτης τι συμφέρει να αγοράσει… Το 70%» των μειώσεων στις τιμές είναι πραγματικές… Οι καταναλωτές πρέπει να στηρίζουν το οργανωμένο εμπόριο και τις σοβαρές επιχειρήσεις…. όσο γρηγορότερα βγει ο κόσμος στην αγορά τόσο περισσότερα είδη θα δει, διότι  ό,τι εξαντλείται δεν αντικαθίσταται».

Όσο για το τελική αποτίμηση, παρέπεμψε στο τέλος Φεβρουαρίου με τη λήξη της
χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, εκφράζοντας αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα.

«Τα σημάδια δείχνουν ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τι κακές αναμνήσεις από μια παρατεταμένα δύσκολη περίοδο…Να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά με την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα δυσάρεστα απρόοπτα και ανατροπές».

Υπενθύμισε τέλος τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμο Αθηναίων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Athens Shopping που όπως είπε αναδεικνύει το εμπόριο σε πόλο έλξης για την πόλη και τους επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ενισχύοντας παράλληλα και την οικονομία. «Αν ένας ξένος επισκέπτης συνδυάσει το πέρασμά του από την πόλη με μια βόλτα στην αγορά είναι καλό και για τον ίδιο αλλά και για την οικονομία της πόλης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καταστήματα: Ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή – Το ωράριο – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ

Την Κυριακή 14/1 τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο 11:00 με 18:00 ενώ τα...

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σήμερα κάνουν πρεμιέρα οι χειμερινές εκπτώσεις 2024. Αυτές θα διαρκέσουν έως και τις 29...

Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις – Πόσο θα διαρκέσουν

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και...

Πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις του νέου έτους και θα διαρκέσουν μέχρι...