Και ξαφνικά Γεννηματά – Θεοδωράκης στα …μαχαίρια!

66
Άκυρο από ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Novartis

Ξαφνική ένταση – από του πουθενά- στις σχέσεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ – ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Αφορμή στάθηκε η απουσία του Σταύρου Θεοδωράκη από τη διήμερη συνδιάσκεψη της Συμπαράταξης…

Με άτυπο ενημερωτικό σημείωμα η Δημοκρατική συμπαράταξη ενημερώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Θεοδωράκης, ήταν ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που κλήθηκε στην συνδιάσκεψη. Η πρόσκληση δεν έγινε δεκτή από τον κ. Θεοδωράκη, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων – όπως ο ίδιος διευκρίνισε.

Νωρίτερα ωστόσο από το ΠΟΤΑΜΙ διευκρίνιζαν ότι ο κ. Θεοδωράκης “δεν κλήθηκε ποτέ να μιλήσει ή να χαιρετίσει τη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επεσήμαναν ότι ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είχε προσκληθεί – εδώ και εβδομάδες – να μιλήσει στο συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ.

Από τη Σεβαστουπόλεως τονίζουν εξάλλου δηκτικά ότι “ορισμένοι πιστεύουν ότι με διαρροές και ψιθύρους θα κάνουν πολιτική διαψεύδοντας ότι ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να πάει στη συνδιάσκεψη.

Στην ίδια άτυπη ενημέρωση διαψεύδεται και ο διάλογος μεταξύ Φώφης Γεννηματά – Σταύρου Θεοδωράκη, όπως τον παρουσιάζει το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ κάνοντας λόγο για “φανταστικούς, μικροπολιτικούς διάλογους και διαφορές”.

Διαβάστε επίσης:  Χωρίς ελπίδα η πατρίδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βηματοδότη, ο Σταύρος Θεοδωράκης περίμενε εδώ και καιρό πρόσκληση από τη Φώφη Γεννηματά για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πλην όμως η πρόσκληση αυτή… δεν ερχόταν.

Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκονταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Σταύρο, άμα θες πέρνα από το συνέδριο”, του είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας τον επικεφαλής του Ποταμιού έξαλλο! “Μα καλά, με παίρνεις τηλέφωνο την Τετάρτη και μου πετάς ένα “άμα θες πέρνα”; Είναι τρόπος αυτός;”, της είπε, αλλά η Φώφη Γεννηματά το… προσπέρασε.

Και επέμεινε: “Άμα θες να μιλήσεις, πες μου”! Ο κ. Θεοδωράκης μόλις και συγκράτησε τα νεύρα του και όπως ήταν φυσικό ξέσπασε: “Μας περνάς για βοηθητικό σου προσωπικό; Όχι, δεν έρχομαι” είπε και έκλεισε το τηλέφωνο!

Η Φώφη Γεννηματά πάντως ισχυρίζεται πως δεν προσκάλεσε κανένα πολιτικό κόμμα και ότι του τηλεφώνησε να παραστεί και να μιλήσει μάλιστα μαζί με τους Κ. Σημίτη και Ευ. Βενιζέλο τιμής ένεκεν, λόγω της συνεργασίας τους…