Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022
7.5 C
Athens

Και ξαφνικά…Σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο!

Σενάριο για εκλογές τον Ιούνιο κυκλοφορούν από προχθές κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της συστηματικής τροφοδοσίας της εκλογολογίας, που λειτουργεί διαστρεβλωτικά και συντηρεί την πόλωση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες «πληροφορίες» ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να κάνει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, προκηρύσσοντάς τις το βράδυ των ευρωεκλογών. Τα επιχειρήματα; Εύπεπτα.

• Στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με διαχειρίσιμη διαφορά, τότε ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει ένα ντεμαράζ περίπου ενός μήνα για να καλύψει τη διαφορά, προσπαθώντας να οικοδομήσει την εικόνα εντός αμφίρροπου εκλογικού ντέρμπι.

• Στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με μεγάλη, άρα και μη διαχειρίσιμη διαφορά, τότε ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει μέσα σε ένα μήνα να «καλύψει» την απόσταση και με κεντρική γραμμή «να μην επιστρέψει η Ν.Δ. στην εξουσία» να κινητοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά που θεωρεί ότι υπάρχουν στην κοινωνία, πετυχαίνοντας μία ελεγχόμενη ήττα, όπου η Ν.Δ. δεν θα καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία.

Ολα αυτά κυκλοφορούν μαζί με τις «πληροφορίες» ότι ο Τσίπρας και οι επιτελείς του θέλουν εκλογές τον Οκτώβριο αλλά προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης εν όψει δύο βέβαιων εκλογικών αναμετρήσεων, που δεν μπορεί να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση του πρωθυπουργού στις εταιρίες δημοσκοπήσεων ήταν η απόλυτη απόδειξη, ακόμα και για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, ότι η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. στις έρευνες είναι μεγάλη και δεν καλύπτεται.

Σε αυτή τη γνώση οφείλεται η εικόνα νευρικότητας και δυσλειτουργίας που δεν αφορά μόνο Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και το ίδιο το Μαξίμου, σε σημείο που κάποια στελέχη του να εκμυστηρεύονται σε πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους τον εκνευρισμό τους για την αδυναμία του κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να πάρει αποφάσεις, αυξάνοντας το ρίσκο για τον ίδιο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον τρόπο που χειριζόμαστε τα πράγματα, υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και η εξάντληση της τετραετίας να εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως ένδειξη αδυναμίας και επιλογή ανάγκης» λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής έμπειρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για εκλογές τον Οκτώβριο και όλα είναι ανοικτά.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ισχυρό ενδεχόμενο της επερχόμενης εκλογικής ήττας και κυρίως η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να επανασυνδέσει τη σχέση του με συγκεκριμένα τμήματα της ελληνικής κοινής γνώμης, να δείξει σημάδια ανάκαμψης, έχουν μπλοκάρει τον κ. Τσίπρα.

Αυτό έχει γίνει κατανοητό από τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό και αυτός είναι και ο λόγος της γκρίνιας και της σύγκρουσης μεταξύ βουλευτών ή βουλευτών και υπουργών, που επιβεβαιώνουν την παλαιά, λαϊκή ρήση «η φτώχεια φέρνει γκρίνια».

Η κατάσταση αυτή έχει ακυρώσει την πάλαι ποτέ αποτελεσματική ικανότητα του Μαξίμου να χαράσσει και να επιβάλλει γραμμή που γινόταν αποδεκτή και αποκτούσε πολλαπλασιαστές ταχύτατα.

Ανάλογα με τον συνομιλητή, σήμερα θα ακούσεις ότι «ο Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές» ή ότι «ο Αλέξης θα εξαντλήσει την τετραετία, γιατί η διαφορά με τη Ν.Δ. είναι απαγορευτική για εθνικές κάλπες» ή ότι «ο Αλέξης δεν θα διακινδυνεύσει να γίνει ο χάρτης… μπλε την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών» ή ακόμα και ότι «ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές τον Οκτώβριο διότι περιμένει όντως να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης το φθινόπωρο και αυτό θα του δώσει πόντους».

Την ίδια στιγμή πολλοί εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το προεκλογικό κλίμα δεν ανακόπτεται και επί της ουσίας έχει παραλύσει κάθε κυβερνητική διαδικασία.

Οτι με εξαίρεση τις πρωτοβουλίες προεκλογικής στόχευσης που έχουν αποτελέσει και προσωπικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα (νέο σχέδιο προστασίας α’ κατοικίας, ρυθμίσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, προσλήψεις στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα), η κυβέρνηση δεν δουλεύει. Και υποστηρίζουν ότι μία κυβέρνηση που δεν δουλεύει, αυξάνει καθημερινά τις πιθανότητές της να βρεθεί μπροστά σε αρνητικά απρόοπτα.

Είναι οι ίδιοι, πολύ πιο λίγοι σήμερα απ’ όσοι ήταν πριν από ένα μήνα, που επιμένουν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και ότι αυτό ήταν το πλάνο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το ραντεβού του Τσίπρα με τον Καμμένο για «εκλογές από τον Μάρτιο και μετά», αλλά η ενίσχυση του προεκλογικού κλίματος έχει χαλάσει τα σχέδια για το σερβίρισμα.

ΠΗΓΉ: Ελεύθερος Τύπος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πίσω στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή

Η χήρα Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου σπάει τη σιωπή της για τις θυρίδες –...

Ένα θρίλερ με θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, στις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν ποσά για τα οποία καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, βρίσκεται...

Οι μυστικές θυρίδες του Τσοχζατζόπουλου σε τράπεζες του εξωτερικού και η φωτοτυπία με τους...

Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, έχει σε μία φωτοτυπημένη σελίδα το χαρτί με τους αριθμούς που βρήκε η πελάτης του στο προσωπικό...

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντώνης Σαμαράς

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με ήπια συμπτώματα.  Από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι εμφανίζει ήπια συμπτώματα κι...
Ο Σταϊκούρας ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης

Στο νοσοκομείο ο Χρήστος Σταϊκούρας – Υπεβλήθη σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση

Σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός έκανε εισαγωγή χθες με οξύ κοιλιακό άλγος, ενώ διαγνώστηκε με οξεία λιθιασική...

Η καμπούρα των άλλων

H Ιστορία επαναλαμβάνεται. Να δούμε αν θα αποδειχθεί και φάρσα! Στο μακρινό 1993 οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν μετά την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης από...

Η τουρκική Χουριέτ, πάντως, συμφωνεί με τις απόψεις του Τσίπρα για τους εξοπλισμούς

Το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών στον Προϋπολογισμό του 2022, ενθουσίασε για μία ακόμη φορά την τουρκική...
Ο Τσίπρας στην Πάτρα το έκανε όπως ο Μητσοτάκης στην Ικαρία

Νέα υπόσχεση Τσίπρα να φορέσει γραβάτα

Ευχές με τους δημοσιογράφους αντήλλαξαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό. Μάλιστα με τον Αλέξη Τσίπρα υπήρξε και ένας χαλαρός διάλογος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μπακογιάννη: “Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές”

Για την πανδημία και τις σκληρές αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους...

Μαξίμου: Η δύσκολη εξίσωση που οδηγεί σε πρόωρες εκλογές

Μπορεί η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ την περασμένη Πέμπτη που «έδωσε» πληθωρισμό στο εκκωφαντικό 5,1%...

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, είτε τις ζητά, είτε δεν τις...

Νέα υπόσχεση Τσίπρα να φορέσει γραβάτα

Ευχές με τους δημοσιογράφους αντήλλαξαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό....

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή