Καιρός: Έρχεται άγρια επιδείνωση με χιόνια και παγωνιά

118
Καιρός: Έρχεται άγρια επιδείνωση με χιόνια και παγωνιά

Προειδοποίηση για νέα κακοκαιρία αύριο, που ενδεχομένως να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη, απευθύνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Τις επόμενες ώρες θα περιορίζονται τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων στην Αττική, είπε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. Μέχρι το μεσημέρι θα χιονίζει σε περιοχές της βόρειας Αττικής και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού αναμένεται παγωμένος καιρός, σιγά σιγά θα ανέβει η θερμοκρασία έως τους 4, τους 5 και το πολύ 6 βαθμούς αργά το μεσημέρι και οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν.

Στα βόρεια της Αττικής, σύμφωνα με την πρόγνωσή του για σήμερα οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν γύρω στους 0, 1 ή και 2 βαθμούς και οι δρόμοι θα παραμείνουν παγωμένοι.

Όπως προειδοποιεί όμως ο Γιάννης Καλλιάνος, αύριο αναμένεται νέα κακοκαιρία, που ενδεχομένως να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη. «Έχει εγκλωβιστεί ψύχος τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, αύριο θα έρθει από τα δυτικά σύστημα με νοτιάδες, πολλή υγρασία και έντονες βροχοπτώσεις αλλά στην έναρξη της κακοκαιρίας οτιδήποτε θα πέφτει θα είναι χιόνι, ακόμα και στα πεδινά τμήματα» όπως περιέγραψε.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Ζέστη και τοπικές νεφώσεις

«Στην έναρξη της αυριανής κακοκαιρίας θα έρθουν από τα δυτικά νεφώσεις που θα εναποθέσουν τα τεράστια πόσα υγρασίας με τη μορφή απευθείας χιονόπτωσης σε πολλές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας και εν συνεχεία θα το γυρίσει σε βροχή γιατί θα ανέβει η θερμοκρασία. Στις υπόλοιπες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ο καιρός θα είναι βροχερός κατά διαστήματα για πολλές ώρες μέσα στη μέρα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, τα χιόνια στη δυτική Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ πυκνά αύριο και ο καιρός σιγά σιγά τις προ μεσημβρινές ώρες θα γυρίσει σε βροχή.

Νωρίς το πρωί όμως, όπως τόνισε, η κατάσταση θα είναι δύσκολη.