Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές και σκόνη το Σαββατοκύριακο

Μας τα χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή και θα είναι άστατος όλο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ενώ ο Απρίλιος μπήκε με ήπιο τρόπο σε ότι αφορά στον καιρό, φαίνεται ότι στη συνέχεια του θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως βροχερός. Από την Παρασκευή και πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα καταστεί άστατος λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα προσεγγίσει από τα δυτικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, μέχρι την Πέμπτη θα είναι γενικά καλός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές στα Δωδεκάνησα αλλά και κάποιες τοπικού χαρακτήρα στην ανατολική Κρήτη.

Από την Παρασκευή όμως ο καιρός θα χαλάσει με βροχές πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας αλλά και στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Προφανώς από την Παρασκευή αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει και στην Αττική.

Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό σχεδόν παντού

Αν εξαιρέσουμε τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα που μέσα στο Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα είναι πιο εξασθενημένα και μικρής χρονικής διάρκειας, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος κατά διαστήματα. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες τόσο στο Ιόνιο, όσο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσει να βρέχει τοπικά στην Αττική. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά βάση εξασθενημένα. Μέσα στο Σάββατο όμως οι βροχές θα ενταθούν, θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και επομένως λόγω της αστάθειας που θα επικρατεί θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες στο νομό. Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Κυριακή αλλά πιο εξασθενημένες όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Σε σχέση με τους βοριάδες που πνέουν στα πελάγη αυτές τις ημέρες, από την Παρασκευή θα στραφούν σε νοτιάδες λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού που θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά. Οι εντάσεις των ανέμων θα αγγίζουν ακόμη και τα 7 μποφόρ στο ιόνιο αρχικά και εν συνεχεία και στο Αιγαίο αλλά αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυροί ώστε να έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όπως είναι λογικό, λόγω των νοτιάδων, θα υπάρξει και μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Μπορεί μέσα στο Σαββατοκύριακο να εκδηλωθούν αρκετές βροχές στη χώρα μας, όμως, λόγω των νοτιάδων, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές με τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι να φτάνει στους 17-18°C.

Βροχές και την Δευτέρα

Είναι ακόμη πολύ μακριά μέχρι τότε, όμως αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία και δεν υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στην κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και η ερχόμενη εβδομάδα να μπει με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες...

Απρίλιος σαν… Ιούνιος με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς – Πότε χαλάει ο καιρός

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά...