Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Καιρός: Καταφθάνει η “Μήδεια” – Πού θα χιονίσει

Η κακοκαιρία “Μήδεια” πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις και αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα.

Στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Ήπειρο.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 στρεφόμενοι στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ σε βόρειους τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου οι μέγιστες τιμές της θα σημειωθούν στην αρχή της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια, κατά τόπους ισχυρός.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ :

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Σε σταδιακή πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα γύρω ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά – ημιορεινά, οι οποίες βαθμιαία θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές και θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 και από το βράδυ 8 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο οπότε και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 και στα βόρεια έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα βόρεια χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς, στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και από το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά τη νύχτα στα νότια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους, το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Προς το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νησιά, νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και στα βόρεια βαθμιαία χιονόνερο, χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 03 έως 12 βαθμούς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Συννεφιασμένη… Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένεται να...

Ο καιρός για το τριήμερο: Τοπικές βροχές σήμερα

Βροχερός αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αναλυτικά,...

Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

Βροχερός θα είναι και σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου, ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση...

Άστατος καιρός έως την Παρασκευή: Δείτε πού και πότε θα βρέξει

Διατηρείται ο άστατος καιρός σήμερα, Τετάρτη ενώ η πιο άστατη καιρικά ημέρα θα είναι...