Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Καιρός: Την Δευτέρα θα χτυπήσει ο χιονιάς την Αττική

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα δεχθεί η Αττική το ισχυρότερο κύμα του χιονιά όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Τρίτης έρχεται η ώρα της Αττικής. Για 16-18 ώρες ο καιρός στην Αττική θα είναι χιονόκαιρος» είπε ο κ. Καλλιάνος προσθέτοντας ότι αν τα προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιωθούν τότε «θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας». Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, το δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα θα διατηρηθεί μέχρι και τις 9-10 Ιανουαρίου.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Παρασκευή

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματά τους, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες θα δώσει ο καιρός την Παρασκευή.

Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κυρίως τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως -2 βαθμούς), 0 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 0 βαθμούς), 5 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 13 βαθμούς στην Κρήτη, 1 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 6-7 μποφόρ και αργότερα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικό χιονόνερο και χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές μετά το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και το Σάββατο

Το Σάββατο, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Επίσης, παγετός κατά τόπους ισχυρός θα υπάρξει τις πρωινές και βραδινές ώρες και τις δύο ημέρες, ενώ αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο την Παρασκευή θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Πάσχα: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα, ενώ την Κυριακή, 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι...

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό...

Καιρός: Σκόνη, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πότε υποχωρεί η… «πορτοκαλί ομίχλη»

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην...

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που...