Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Κακοκαιρία Genesis: “Σφυροκοπά” Μαγνησία και Θεσσαλία

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από τις 12:30 μετά το μεσημέρι τον Βόλο, το Πήλιο και τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ δυνατή βροχόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση εκατοντάδων κεραυνών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τη βροχή και τους ανέμους σαρώνεται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε πολλά σημεία, αφού το πολύ καλό αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορεί να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες των ομβρίων υδάτων. Σε μερικές περιπτώσεις μέσα στον Βόλο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απαντλήσεις υδάτων, αλλά και πτώσεις κλαδιών δέντρων πάνω στο οδόστρωμα. Στην περιοχή του Βελεστίνου με ιδιαίτερη ένταση η βροχή έπληξε κυρίως το Περίβλεπτο, την Χλόη και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε όλη την πεδινή περιοχή.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Πήλιο, όπου η σφοδρή βροχόπτωση συνεχίζεται και πλήττει τα οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καταστρέφοντας τους καρπούς κυρίως στα κεράσια και τα ροδάκινα που ήταν έτοιμοι προς συγκομιδή.

Σε λίμνες μετατράπηκαν και οι δρόμοι στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ το πρωί τη Παρασκευής, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί.

Σημειώνεται ότι βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και στο Ιόνιο.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς είπε πως η κακοκαιρία στην Αττική θα «αγριέψει» από το απόγευμα. «Μετά το μεσημέρι, στα δυτικά και βόρεια του νομού θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από μικρή πτώση της θερμοκρασίας τους 27 με 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί αποφεύγοντας κάθε περιττή μετακίνηση στην πόλη».

Για την υπόλοιπη Ελλάδα ανέφερε: «Από νωρίς το πρωί τα φαινόμενα επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και επεκτείνονται στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα. Στη συνέχεια, θα πληγούν η Θεσσαλία η Μακεδονία, Θράκη όπως επίσης τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, η Ανατολική Στερεά, ενώ είναι έντονος ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρών…».

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο 11 Ιουνίου, μικρή βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή 12 του μηνός, ενώ καλύτερη ημέρα θα είναι η Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι του 50χρονου από την...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται...

Βόλος – Ξυλοδαρμός μαθητή ΑμΕΑ: Ο ανήλικος δράστης πήδηξε τα κάγκελα του σχολείου, τον χτυπούσε με κλωτσιές και γροθιές

Με κλωτσιές και γροθιές χτυπούσε τον μαθητή ΑμΕΑ στο Βόλο ο ανήλικος δράστης, ο...

Θεσσαλία: 4 δις για την ανασυγκρότηση

Σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη εξετάστηκαν η κατάσταση στη Θεσσαλία και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις. Στην...