Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.1 C
Athens

Κακοποίηση γαϊδουριού: Θα δικαστεί για κακούργημα ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας

Καταπέλτης το πόρισμα της εισαγγελίας Ιωαννίνων σχετικά με την κακοποίηση γαϊδουριού από τον πρώην αντιδήμαρχο Ζίτσας.

Ο πρώην αντιδήμαρχος είχε υποστηρίξει πως μετέφερε τον γάιδαρο στην καρότσα του αυτοκίνητου μετά από επίθεση που δέχτηκε από λύκο. Και πως χωρίς να το καταλάβει το ζώο έπεσε στον δρόμο και το έσερνε για δεκάδες μέτρα μέσα στο χωριό Γραμμένο Ιωαννίνων.

Όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του ΚΙΔΙΖΩ Εύα Κρυστάλλη, η Εισαγγελία απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. Ο πρώην αντιδήμαρχος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό για να δικαστεί για της πράξεις του.

Καθοριστικό ρολό στο πόρισμα της εισαγγελίας Ιωαννίνων φαίνεται πως ήταν οι γνωματεύσεις από εξειδικευμένους κτηνίατρους και υπίατρους που είχαν εξετάσει το ζώο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν πριν από λίγους μήνες που οι εικόνες του άτυχου ζώου είχαν προκαλέσει θυμό και οργή στους κατοίκους του χωριού της Ηπείρου.

Οι κάτοικοι στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων είχαν γίνει μάρτυρες του σοκαριστικού περιστατικού. Είδαν με τα μάτια τους τον οδηγό του αγροτικού οχήματος να σέρνει για πολλά μέτρα ένα γαϊδουράκι σε κεντρικό δρόμο του χωριού.

Τα αίματα από το άτυχο ζώο είχαν σοκάρει τους μάρτυρες. Ήταν αυτοί οι άνθρωποι που τον σταμάτησαν με τις φωνές τους. Το γαϊδουράκι είχε γεμίσει πληγές και αφέθηκε στην άκρη του δρόμου.

Εκείνος είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αντιληφθεί πως το παρέσερνε. Μετά τις καταγγελίες, αστυνομικές αρχές αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις έσπευσαν στο χωριό.

Η καταγγελία της δημοτικής παράταξης

Με αφορμή το περιστατικό, η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της δήλωνε συγκλονισμένη.

«Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν τη βάναυση συμπεριφορά αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων».

Η παράταξη απαιτεί «την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. Από τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του αντιδημάρχου Ζίτσας.

Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο τη διαγραφή του από τη Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό πορτοκαλί και κάνοντας την ατμόσφαιρα στην Αττική ιδιαίτερα αποπνικτική, με...
Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Νύχτα τρόμου χθες, Τετάρτη (10/4) για αλλοδαπή γυναίκα στα Ιωάννινα που έπεσε θύμα κακοποίησης...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Φεβρουαρίου ο διάδοχος Κωνσταντίνος, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913... Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου,...

Ιωάννινα: 17χρονος αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του πατέρα του

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στα Ιωάννινα σήμερα Δευτέρα (13/11), όταν 17χρονος μαθητής αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο...

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Κατολισθήσεις στα Ιωάννινα – Σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο ορεινών χωριών των Τρικάλων

Κακοκαιρία πλήτει από τα βορειοδυτικά τη χώρα μας, καθώς ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την κεντρική...