Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Καλεντερίδης : Γυαλίστε τα «όπλα» της πατρίδας μας!

Η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα απειλή.

Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αν. Μεσογείου, με την αλλοπρόσαλλη για πρόεδρο υπερδύναμης πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αποφασιστικές κινήσεις άλλαξε την παραμετροποίηση του «παιχνιδιού» και, αντικαθιστώντας το διεθνές δίκαιο με τη χρήση πολεμικής ισχύος, ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αφού περικύκλωσε την Κύπρο, κάνοντας έρευνες και γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη συνέχεια μας παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο θαλάσσιο δόγμα της, που ονομάζεται «Γαλάζια Πατρίδα», οριοθέτησε μονομερώς την ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, λεηλατώντας τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψε τη γνωστή συμφωνία οριοθέτησης με τη Λιβύη και τώρα είναι έτοιμη να δώσει την αιτηθείσα άδεια στην Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μόλις 6 ν.μ. δυτικά της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κρήτης.

Ταυτοχρόνως, έχει καταλάβει στρατιωτικά το Β. Ιράκ, τμήματα της ΒΔ και βόρειας Συρίας και εσχάτως την Τριπολίτιδα της Λιβύης με μισθοφόρους τζιχαντιστές τρομοκράτες, αλλά και με δικά της στρατεύματα.

Το ίδιο διάστημα διατηρεί ισχυρή ναυτική δύναμη νοτίως της Κρήτης και ανοικτά των ακτών της Λιβύης, με την οποία συμμετέχει στις επιχειρήσεις των μισθοφόρων και των τμημάτων της πολεμικής αεροπορίας (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και των ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού, ενώ διεξάγει αεροναυτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Λιβύης αλλά και νοτίως της Κρήτης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Τουρκία δηλώνει με κάθε επισημότητα ότι θα στείλει ερευνητικό πλοίο στην ΑΟΖ που έχει οριοθετήσει είτε μονομερώς είτε με τη συμφωνία με τη Λιβύη, ενώ ταυτοχρόνως δηλώνει την αποφασιστικότητά της να προασπίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσές της, εννοώντας στην ΑΟΖ και την περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Κάνοντας όλα αυτά, εξοβέλισε το διεθνές δίκαιο και επιβάλλει μέρα με τη μέρα, βήμα βήμα και με τη βία, την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με τις προαναφερθείσες ενέργειες.
Γι’ αυτό έγραψα στην αρχή ότι έχει αναλάβει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Και μάλιστα, η Τουρκία έφθασε στο σημείο να εξευτελίζει διεθνώς την Ελλάδα και τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, καλώντας τον «να ξυπνήσει από το όνειρο που βλέπει στην Αν. Μεσόγειο».

Φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό το «χαστούκι» που έφαγαν στον Εβρο. Εκεί, η ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αποφάσισε να ξαναγίνει κράτος και να προστατέψει τα σύνορά της. Αποφάσισε, επιτέλους, να ακολουθήσει πολιτική αποτροπής και η πολιτική αυτή λειτούργησε και λειτουργεί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έστειλαν τμήματα στον Εβρο για να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα μόνο επειδή από την επιχείρηση εισβολής αλλοδαπών μουσουλμάνων θίγονταν τα συμφέροντά τους.

Το έκαναν γιατί είδαν την Ελλάδα αποφασισμένη να προστατεύει τα σύνορά της, το έκαναν γιατί η Ελλάδα το διεκδίκησε και το κέρδισε, έδειξε ότι το άξιζε και το αξίζει. Γι’ αυτό και η Ε.Ε. στέκεται στο πλευρό μας.

Αν η πατρίδα μας εγκαταλείψει την πολιτική του κατευνασμού, που αξίζει μόνο σε χώρες καρπαζοεισπράκτορες, τότε θα κερδίσει τη συμπάθεια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των συμμάχων της.

Πριν είναι πολύ αργά, λοιπόν, η Ελλάδα, που αυτοχειριάστηκε και καταδίκασε με την αυτοκτονική της στάση και την Κύπρο, ακολουθώντας μια πολιτική που κατέστησε την πατρίδα μας μια ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΧΩΡΑ, οφείλει να αντιδράσει.

Οι ασκήσεις περί την Κρήτη και η βύθιση του «Εβρου», που σημειολογικά δείχνει πώς θα βυθιστεί όποιο τουρκικό πλοίο δεν υπακούσει στις εκκλήσεις για απομάκρυνση από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι αρκετές.

Μην ακούτε πλέον εκείνους που μας έλεγαν να καταργήσουμε το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, να μην αποκτήσει πολεμικό ναυτικό και αεροπορία η Κυπριακή Δημοκρατία και να αποφεύγουμε τις μονομερείς ενέργειες, για να μην προκαλέσουμε την Τουρκία. Εκείνοι που μας τα έλεγαν αυτά δεν απέτρεψαν την Τουρκία να κάνει μονομερείς και μάλιστα εξοφθάλμως παράνομες ενέργειες εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.

Και τώρα καλούμαστε να ανατρέψουμε μια κατάσταση που μας απειλεί με τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922. Η Ελλάδα έχει όπλα και «όπλα» για να ανατρέψει την κατάσταση και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τα όπλα και τα οπλικά της συστήματα καλό είναι να τα προετοιμάσει όχι για να κάνουμε απαραίτητα πόλεμο, αλλά για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας, να δείξουμε το βαρύ τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει ο Τούρκος αν δεν συνέλθει από τη νεο-οθωμανική του μέθη.

Τα άλλα «όπλα» είναι τα 12 μίλια και η οριοθέτηση με Κύπρο. Παράλληλα με την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ελλάδα καλό είναι να αρχίσει να «γυαλίζει» και τα άλλα όπλα, που έχουν σκονιστεί και σκουριάσει τόσα χρόνια στο ράφι. Μ’ αυτά η Ελλάδα θα ξαναγίνει κυρίαρχος του Παιχνιδιού σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Τέρμα τα ψέματα. Τώρα δουλειά.
Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Με τον ήλιο και τον άνεμο δωρεάν γιατί είναι τόσο ακριβή η στροφή στις...

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσεις ως στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας έως το 2030, για την προστασία του… περιβάλλοντος, το μεγάλο...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του...

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, για την υπόθεση των ηχητικών με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες στο σπίτι του Αλέν Ντελόν

Μετά από έρευνα από τις Αρχές, τουλάχιστον 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερες από 3.000...

Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο αλ-Σίφα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν όπλα της Χαμάς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της...

Πού πάνε τα πυρηνικά όπλα όταν… γεράσουν

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μετά την απόσυρση τους. Η αποθήκευση, η ανακύκλωση...

Άνω Λιόσια: Πυροβολούσε με δύο όπλα στη μέση του δρόμου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του “πιστολέρο” στα Άνω Λιόσια, ο...