Καλοκαιρινά γέλια στο Λουτράκι

1469

Ένα ιστορικό θεατράκι θα ανοίξει σήμερα για όλη την θερινή σεζόν λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Η πόλη του Λουτρακίου έχει παράδοση στο θέατρο σκιών αφού έπαιζε για 50 περίπου χρόνια, τον περασμένο αιώνα, ο καραγκιοζοπαίχτης «Καρεκλάς» (Νταμαδάκης) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Όταν το 80’ πέθανε ο Καρεκλάς και έκλεισε το θέατρο του στο Λουτράκι, ένας μαθητής του ο Σήφης Μπότσης, ύστερα από μεσολάβηση του δήμου μετέτρεψε μια μάντρα, που αποτελούσε αποθήκες για την πυροσβεστική υπηρεσία, σε θεατράκι. Στο ξεκίνημα του 90’ το νεοφτιαγμένο θέατρο αναλαμβάνει ο Διονύσης Λέντερης, το οποίο θα αποτελέσει και ορόσημο στη καριέρα του αφού θα το διατηρήσει για κάθε καλοκαίρι μέχρι τον θάνατό του το 2000.

Από το 2001 μέχρι και το 2008 το θέατρο περνάει στα χέρια του Τάκη Παλαιοθόδωρου, σπουδαίου τεχνίτη με μεγάλο ζωγραφικό ταλέντο. Η επιτυχία και η κοσμοσυρροή στο Λουτράκι συνεχίζεται, το θέατρο έχει γίνει ήδη θεσμός και η πόλη του Λουτρακίου ονομάζεται αποδεδειγμένα καραγκιοζόπολη.

Ύστερα από μια μικρή παύση, το 2010 το θέατρο αναλαμβάνει ο νέος καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Γεωργίου μαζί με τον εξίσου ταλαντούχο συνάδελφό του Χάρη Μπιλλίνη όπου με πολύ μεράκι, αγάπη και αφοσίωση προσπάθησαν και προσπαθούν μέχρι και σήμερα να διατηρήσουν την τέχνη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι λοιπόν φέτος για 6η συνεχή χρονιά το θεατράκι ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους από σήμερα 27/6 μέχρι και 10/9.

Διαβάστε επίσης:  Από τον Μολιέρο στον Καραγκιόζη

Χτες έγιναν οι τελευταίες λεπτομέρειες στη διαμόρφωση του χώρου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη σημερινή πρεμιέρα. Ο Χάρης Μπιλλίνης δήλωσε στην ιστοσελίδα μας «Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμα μια χρονιά θα συνεργαστώ με τον καλό μου φίλο και συνάδελφο Τάσο Γεωργίου σε ένα ιστορικό θεατράκι που δίνει ζωή στην πόλη του Λουτρακίου. Μια πόλη που ξέρει καλά τον Καραγκιόζη αφού 50 χρόνια μεσουρανούσε ο ξακουστός Καρεκλάς. Ο κόσμος που έρχεται στο θεατράκι μας δεν είναι μόνο Λουτρακιώτες. Καθημερινά μας έρχονται άτομα από την Κόρινθο, την Ελευσίνα και την Αθήνα. Σας περιμένουμε και φέτος όλες και όλους να διασκεδάσετε στο θεατράκι μας».

Οι δύο γνωστοί καραγκιοζοπαίχτες θα διασκεδάζουν το κοινό τους με έργα παραδοσιακά, κωμωδίες, ηρωικά, περιπέτειες, κάθε βράδυ με νέο έργο. Το θέατρο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πιο πάνω από τη θάλασσα στην οδό Αλκυονίδων (μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Ποσειδώνος).

13501829_10208855200888542_3579677336387269855_n

                                     ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

                            ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΛΛΙΝΗΣ

                                       ΑΠΟ 27/6 ΜΕΧΡΙ 10/9

                          ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΕΟ ΕΡΓΟ, ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.

                                              ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ