Καμμένος: «Αντισυνταγματική η Συμφωνία των Πρεσπών με 151 ψήφους»

34
Καμμένος: Επιμένει στην αναβολή της συζήτησης λόγω Τουρκίας

Θέμα αντισυνταγματικότητας στην επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή πλειοψηφία θα θέσει ο Πάνος Καμμένος.

Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση στη Βουλή για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ήδη ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει γνωστό πως θα θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας εάν για την υπερψήφιση δεν γίνει από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος αναφέρει: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;».

Ήδη χθες 5/2/2019 ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Άγρια κόντρα Τσίπρα-Γεννηματά στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Την Πέμπτη στην Επιτροπή, Παρασκευή στην Ολομέλεια το πρωτόκολλο

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Παρασκευή θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Η ψηφοφορία αυτή θα είναι «κομβική» για τον Πάνο Καμμένο για κόμη έναν λόγο: Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -βουλευτής των ΑΝΕΛ, που όμως με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής έκανε γνωστό ότι «προσχωρεί» στον ΣΥΡΙΖΑ– έχει πει ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει το πρωτόκολλο.