Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
23 C
Athens

Καμμένος: Εμείς, πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών

Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της περιοχής, σημείωσε:

«Εμείς, πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών. Είμαστε κατά της ενοποίησης της Ευρώπης, στα κερέσματα της παγκοσμιοποίησης τα οποία ακολουθούν και το λαϊκό κόμμα που εκπροσωπεί τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και το σοσιαλιστικό κόμμα που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ και πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια κατάργησης των εθνών – κρατών, διώχνει την Ευρώπη από την Ευρώπη των ιδρυτών τους. Οι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ θα υποστηρίξουν την Ευρώπη του Καραμανλή. Την Ευρώπη των αξιών. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι καταργείτε η Ευρώπη, όπως την οραματίστηκαν οι δημιουργοί της. Η Γερμανία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβληθεί μέσω της οικονομικής δύναμης, πράγμα που δεν κατάφερε ούτε στον Α’ ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα πρέπει να αποφασίζουν ισότιμα και να μην βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία μίας χώρας που θέλει να ασκεί εξουσία. Μας έκλεψαν τον εθνικό πλούτο, μας επέβαλαν επιτόκια έξω από τα επιτόκια δανεισμού των άλλων χωρών. Όσο ήμουν Υπουργός, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας δεν επισκέφτηκε ποτέ την Ελλάδα. Το έκανε μόλις έφυγα κι αυτό γιατί εγώ ποτέ δεν δέχθηκα τους Τροικανούς, το υπουργείο έμεινε αλώβητο κι αμόλυντο από τους περίφημους θεσμούς», λέει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος στο στην web tv του Grtimes.gr.

Ακολουθεί όλη η συνέντευξη:

Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στη Θράκη ενόψει των Ευρωεκλογών. Ξεκινήσαμε από τη Θράκη, γιατί για εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι η βάση του εθνικού κορμού, του κορμού Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, όπως έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που πλέον παίρνει μία νέα μορφή, με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Είμαστε στην Ξάνθη, η οποία για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έχει και μία ιδιαίτερη σημασία. Ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Παναγιώτης Σγουρίδης είναι ένας πολιτικός εκλεγμένος για πολλά χρόνια από το λαό της Ξάνθης και με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα της Θράκης. Μας ενώνουν πολλοί κοινοί αγώνες και από το παρελθόν, όταν δημιουργήσαμε τη διακομματική επιτροπή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με παρουσία στη Σερβία, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια, στην Παλαιστίνη, στο Κουρδιστάν, αλλά και σε κοινούς αγώνες με παρανομαστή την ελληνική σημαία. Αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να βρίσκονται μαζί μας πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας, που μας συνοδεύουν σε αυτή την περιοδεία, τους οποίους θα σας παρουσιάσω.

Είναι η Αγγελική Καραθανάση, δικηγόρος Αθηνών, με καταγωγή από την Ξάνθη. Ο Καρίμι Μασούντ, ο οποίος είναι Έλληνας κουρδικής καταγωγής, γεννηθείς στην Ελλάδα, επιστήμονας στη βιομηχανία του ορυκτού πλούτου, που μας κάνει την τιμή να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο μας. Ο Ευάγγελος Σπανός, επιχειρηματίας από τη Λακωνία, ο οποίος έχει ζήσει αρκετά χρόνια στον Καναδά. Ανήκει σε εκείνους που γύρισαν πίσω για να προσφέρουν στην πατρίδα. Ήταν επιλογή του, παρότι κατάγεται από τη Λακωνία, να είναι εδώ στη Θράκη, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η Θράκη για όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Πελεγίνης, ο οποίος έχει δώσει αγώνες παρά πολλά χρόνια ως συνδικαλιστής στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, από το Δήμο της Αθήνας, αλλά και σε όλους τους δήμους της Ελλάδος, με πολύ μεγάλο κοινωνικό και συνδικαλιστικό έργο. Ο Γιάννης Γκουσμπουνάρης, επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, και αυτός με δεσμούς με τη Θράκη και την Ξάνθη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, κοντά σας, περισσότερο για να απαντήσουμε στις δικές σας ερωτήσεις. Εγώ θέλω να κάνω μόνο δύο αναφορές.

Η πρώτη αναφορά έχει σχέση με το ερώτημα γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ευρωβουλή θα είμαστε κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο κίνημα, υποψήφιο σε αυτές τις Ευρωεκλογές, που δεν ανήκουμε σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα. Συνειδητοποιημένα δεν ανήκουμε σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα.

Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών – κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί, βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια.

Σε αυτή την Ευρώπη πιστεύουμε, αυτή την Ευρώπη υπηρετούμε. Την Ευρώπη, που η κ. Μέρκελ θα μοιράζει ψίχουλα και θα εισπράττει φόρους από τους λαούς της Ευρώπης, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη που θα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, που εδώ στην Ξάνθη οι έμποροι θα πληρώνουν φορολογία και ΦΠΑ του 24% και φόρο του 60%, ενώ δίπλα η Βουλγαρία, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 10% θα αναγκάζει τους εξαγωγείς από την Ξάνθη να στέλνουν τα προϊόντα τους πρώτα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες τρίτες χώρες, αυτή την Ευρώπη δεν την πιστεύουμε. Είναι μια άδικη Ευρώπη.

Την Ευρώπη που θα επιτρέπει να μπαίνουν παράνομα προϊόντα μέσα από containers που δεν έχουν καν παραστατικά και θα ανταγωνίζονται τους εμπόρους εδώ στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη των εισπρακτόρων και των πιστωτών, που παίρνουν από τον ελληνικό λαό τον ΦΠΑ και δίνουν σαν βοήθημα δήθεν επιδοτήσεις με δικά τους κριτήρια, θέλουμε να την αλλάξουμε.

Ψηφίζοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ευρωβουλευτές που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα γίνουν – όπως στο διαφημιστικό μας σποτ – ένας «Τhanassis» που θα κάνει κωλοτούμπες, θα τρώει από το χέρι της Γερμανίας και θα εκτελεί διαταγές. Θα υπηρετήσουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών είχε πει «εμείς μπήκαμε σε μια Ευρώπη των εθνών και βλέπουμε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων, μια Ευρώπη που οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πολλούς».

Η δεύτερη αναφορά είναι ότι θέλω να γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη Θράκη. Για εμάς, η Θράκη είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέβηκα και εγώ υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο, ο Αντιπρόεδρος κατάγεται από εδώ. Ήμασταν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ξέρετε ότι μπορέσαμε και κάναμε με τη ΜΟΜΚΑ αρκετά πράγματα στα μειονοτικά χωριά και ιδιαίτερα σε συνεργασία με τους Πομάκους που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού κορμού. Τους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους που πολλές φορές η ελληνική Πολιτεία αδίκησε.

Ήμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίες ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή. Κάναμε πραγματικότητα το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους, με αποτέλεσμα η μουσουλμανική μειονότητα να μην εξαρτάται και να μην εκβιάζεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής Πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και ιδιαίτερα τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ξάνθης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για...

Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που θα πέσουν στη “μάχη” των ευρωεκλογών

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη με...

Το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Κατατέθηκε σήμερα, 20 Απριλίου 2024, στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου το Υπόμνημα της...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και Θράκη

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της...