Καμμένος: Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση

65
Προκλητική επίθεση στον Καμμένο από τουρκική εφημερίδα

«Μέχρι το Πάσχα, εγώ έχω την βεβαιότητα, ότι θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καμμένος είπε: «Ήδη έχουν κλείσει τα ανοικτά θέματα τα οποία υπήρχαν, σε επίπεδο ιδίως της ΕΚΤ και ΕΕ. Από εκεί και πέρα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένα θέμα με το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στη διαγραφή του χρέους, κάτι στο οποίο διαφωνεί η Ευρώπη, δεν διαφωνούμε εμείς».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ΔΝΤ, σε όλες τις πολιτικές τις οποίες υπέδειξε μέχρι τώρα, όπως και το ίδιο έχει παραδεχθεί, έχει αποτύχει. Δεν είναι δυνατό λοιπόν η Ελλάδα να βρίσκεται «μεταξύ σφύρας και άκμονος» και να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα και για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα μεταβαίνει στο Παρίσι, αλλά και στις Βρυξέλλες και σας βεβαιώνω ότι η αίσθηση η οποία υπάρχει είναι ότι θα έχουμε τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από το Πάσχα με μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα, που θα διευκολύνει τις αγορές να σταθεροποιηθούν και παράλληλα να αρχίσει η ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Τουρκικές προκλήσεις

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την οποία δήθεν ζήτησαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου».

«Και σήμερα», πρόσθεσε, «είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις ημέρες.

Διαβάστε επίσης:  Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο

Ο ίδιος τόνισε πως «όλες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες» και συμπλήρωσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έστρεψε τα βέλη του προς τον Πολ Τόμσεν, λέγοντας: «Στη συζήτηση που αποκάλυψαν τα Wikileaks, ο κ. Τόμσεν μιλάει για credit event που σημαίνει ενεργοποίηση των CDS, σημαίνει ότι κάποιοι που έχουν ποντάρει στο default, θα κερδίσουν χρήματα. Αν δει κανείς προσεκτικά τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ, μπορεί να φαίνεται ότι στηρίζει τον Τόμσεν και να αγανακτεί για τη συζήτηση που βγήκε, αλλά διευκρινίζει ξεκάθαρα ότι στο Ταμείο δεν συζητήθηκε credit event».

Και συνέχισε: «Με ποιους είχε συζητήσει ο κ. Τόμσεν; Ο κ. Τόμσεν είναι υπεύθυνος και για τα τρία προγράμματα που και στα τρία έγιναν λάθη, τα λάθη αυτά έχουν ανθρώπινες ζωές κόστος, καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Την μία φορά κάνανε λάθη στους πολλαπλασιαστές, τη δεύτερη φορά στην ύφεση, την τρίτη κάνανε τρίτο λάθος. Δεν μπορεί όλα αυτά τα λάθη από το ΔΝΤ να συνοδεύονται τώρα με μπλοκάρισμα της λύσης από τη μεριά του κ. Τόμσεν».