Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
21.9 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1806.... Εισέρχονται θριαμβευτικά στο Βερολίνο ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο στρατός του.

Καμμένος: “Να στείλουμε το μήνυμα ότι η εθνική άμυνα αποτελεί χώρο συνεννόησης όλων μας”

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σκεφτεί ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν δεν ήταν η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και αν κυβέρνηση είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός να είναι η ΝΔ, με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να δούμε δηλαδή, τι θα είχε προαναγγελθεί για τον ελληνικό λαό και την οικονομία το 2017», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος και έκανε ειδική αναφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο ραδιόφωνο του Σκάι «όταν είπε ότι “εμείς θα δεχόμασταν κατά 100% αυτά που ζητάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και οι δανειστές”, και όχι μόνο αυτά αλλά και ακόμη παραπάνω», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει τι παραπάνω θα έκανε ως κυβέρνηση η ΝΔ και τι σήμαινε αυτό για τον ελληνικό λαό.

«Εάν λοιπόν η κυβέρνηση θα ήταν μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζαν μέτρα στο φετινό προϋπολογισμό πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο 4,5% πλεόνασμα του ΑΕΠ στο οποίο είχαν δεσμευτεί για τρία χρόνια», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «αυτά είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο».

«Οι επικουρικές συντάξεις θα είχαν εξαφανιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Αυτή ήταν η προαναγγελία τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάσει αυτών που είχαν δεσμευτεί με τους δανειστές. Οι συνταξιούχοι δεν απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης και βεβαίως ο προϋπολογισμός τους θα είχε τιναχθεί στον αέρα», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι συνταξιούχοι που σήμερα προστατεύθηκαν με όσα έκανε η κυβέρνηση για την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, θα είχαν απολέσει τη σύνταξή τους».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη πως εφόσον ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον λόγο του έργο, θα είχαν απολυθεί 15.000 υπάλληλοι. «Πραγματικά έχει σκεφτεί κανείς από τους δημοσίους υπαλλήλους τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας; Και αν αυτή η κυβέρνηση δεν είχε παλέψει για την παραμονή των υπαλλήλων στις θέσεις και αν είχε επικρατήσει η άποψη για απολύσεις προκειμένου να ικανοποιηθεί το πρόγραμμα που αυτοί είχαν υπογράψει;», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφορά έκανε και στην περίπτωση των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας ότι «αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση, σήμερα η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων με τον κ. Φούχτελ να βρίσκεται εδώ, και τα κοράκια να έχουν υφαρπάξει την πρώτη κατοικία», αλλά «αυτή η κυβέρνηση προστάτευσε την πρώτη κατοικία, την οποία οι προηγούμενοι θα είχαν ξεπουλήσει στα κοράκια μέσα σε μια νύχτα».

Για την τελευταία απόφαση του Eurogroup με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ο κ. Καμμένος είπε ότι με το PSI κουρεύτηκαν 140 δισ. ομόλογα, ταυτόχρονα η Ελλάδα δανείστηκε 30 δισ. να λαδώσουν αυτούς που συμμετέχουν, 5,5 δισ. για τόκους και 48 δισ. για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και αυτά «αφού κουρέψατε τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα μετοχικά ταμεία, αφού κουρέψατε τον πλούτο του ελληνικού λαού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για τις προχθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις αντιδράσεις για την αναδιανομή της υπεραπόδοσης εσόδων, ο κ. Καμμένος κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν ανοιχτά αν διαφωνούν με την παραμονή του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα στα νησιά που δέχθηκαν τις προσφυγικές ροές και αν έχουν αντίρρηση να δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 800 ευρώ. «Αυτό το οποίο η κυβέρνηση κατάφερε μέσω της πολιτικής της, να μοιράζει στους φτωχότερους, αυτό είναι που σας ενοχλεί», είπε ο Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας ότι η αντιπολίτευση έχει πολιτική, την πολιτική που χαράσσουν οι δανειστές.

Για το υπουργείο Άμυνας είπε ότι αυτά τα χρόνια παρότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε γίνανε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, στοιχεία για την αύξηση των νοσηλευομένων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, για τα συσσίτια, τις αεροδιακομιδές, για τη διάθεση πτητικών μέσων στη δασοπυρόσβεση, για τη διαθεσιμότητα οπλικών συστημάτων.

«Με τον προϋπολογισμό και τις οικονομίες φτάσαμε να φτιάξουμε σπίτια για το προσωπικό, ώστε να ξεπεράσουν τα 100 έως το τέλος του χρόνου», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στα μέτρα (διαμερίσματα κ.λπ.) για την κάλυψη αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μίλησε επίσης για την κατάργηση του ρουσφετιού.

«Έχουμε διπλασιάσει την ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην κάλυψη των φυλακίων σε ίντερνετ που σήμερα έχει φτάσει στο 50% και το 2017 θα φτάσει στο 100%. Είπε ότι οι στελεχώσεις όλων των μονάδων ξεπερνούν το 60% και επισήμανε ότι αυξήθηκαν οι διακλαδικές ασκήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο. «Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική αντιπαράθεση είναι οξεία. Αλλά εγώ θα ήθελα να γυρίσουμε στην εποχή που η Βουλή ψήφιζε ομόφωνα τα κονδύλια της άμυνας», είπε και τόνισε ότι η εθνική άμυνα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης, διαβεβαιώνοντας ότι βούληση του υπουργείου είναι η πολιτική άμυνας να χαραχθεί από κοινού.

«Μπορεί να έχουμε αντιπαραθέσεις, αλλά μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η εθνική άμυνα αποτελεί χώρο συνεννόησης όλων μας», είπε και σχολιάζοντας την κριτική για το Καστελόριζο, ανέφερε ότι όλοι είχαν συμφωνήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για την επίσκεψη. Σημείωσε επίσης ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΝΔ και τον παρακάλεσε να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και ότι ο κ. Μητσοτάκης τού είπε πως, αν δεν είναι επίσημη συνεδρίαση, θα εξετάσει την περίπτωση συμμετοχής βουλευτών της ΝΔ.

«Γι’ αυτό το λόγο η αποστολή αυτή οργανώθηκε, αλλά μία ημέρα πριν από την αποστολή ο κ. Κουμουτσάκος μού είπε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει επειδή δεν έχει συνεδριάσει η διακομματική Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή την αποστολή, που δεν μπορούσε να ακυρωθεί, διότι αν ακυρωνόταν θα είχε άλλου είδους πολιτικές συνέπειες και κάποιοι, με ένα τεχνικό πολιτικό οφσαιτ, έβαλαν μπροστά τους συμμετέχοντες και όχι την επιτροπή».

«Το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει παράτες. Έχουμε πολιτική βούληση να υπάρξει εθνική γραμμή στην εθνική άμυνα. Θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Καμμένος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Η ύψιστη διάκριση της Πόλεως των Αθηνών στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη από τον...

Την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, απένειμε απόψε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο...
Δένδιας - Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Δένδιας – Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ κατά...
Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

«Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά...

Αυτό είναι το αμυντικό υπερόπλο με ακτίνες λέιζερ που αποκτά η Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας, Γερμανίας, Αγγλίας, Ουγγαρίας για νέο υπερόπλο που αναχαιτίζει πυραύλους με ακτίνες λέιζερ Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων,...

Στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα με 158 «όχι»

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Απορρίφθηκε με 158 «όχι» από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του...
Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφία, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες άνω των 49 ετών

Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφία, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες άνω των 49 ετών

Η τεράστια σημασία της πρόληψης, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του, με 6...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
944ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιατί ο Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε υπουργούς

Το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς στη χθεσινή...

Κορωνοϊός: Το νέο ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ που θα ακούγεται από τα περιπολικά

Η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να περιορίσει τις συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό, έδωσε...

Μέρκελ: Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στέλνει η Άγκελα Μέρκελ την ώρα που συνεδριάζουν...

Ηχηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Οι υπεπτήσεις και οι γεωτρήσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις

Στη συνολική καταδίκη της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή