Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.1 C
Athens

Καμμένος: Το δημοσίευμα του BBC συνδέεται με δραστηριότητες του Κοτζιά

Νέα πυρά κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κατά την οποία «απασφάλισε» και κατά του πρωθυπουργού, του Νίκου Βούτση, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Θανάση Καρτερού και, εν γένει, του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την υπόθεση Πολάκη.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έδειξε να εμμένει κατά γράμμα στις κατηγορίες του κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι έχει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

«Πλέον όσο περνάει ο καιρός έρχονται νέα στοιχεία. Θα κάνω συνέντευξη Τύπου αφού πρώτα τα καταθέσω στον Εισαγγελέα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος, ισχυριζόμενος ότι «(σ.σ. τα στοιχεία) αποδεικνύουν αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που έκανε ο κ. Κοτζιάς για το θέμα της συμφωνίας για τις βίζες», ενώ αναφερόμενος στο δημοσίευμα του BBC είπε πως συνδέεται με δραστηριότητες του Νίκου Κοτζιά.

Μάλιστα πρόσθεσε για τα περί καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας είπε: «Πήγα στις ΗΠΑ και έκανα την ύστατη προσπάθεια. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να πάρουν πίσω το αίμα του εμφυλίου. Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από τη ΝΔ προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο Νίκος Κοτζιάς, στην οποία, όπως είπε, αναφέρεται ένα σπίτι (του κ. Καμμένου) το οποίο νοικιάζει από offshore εταιρεία. Δείχνοντας στην κάμερα το κινητό του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το έχει νοικιάσει από ιδιώτη και όχι από υπεράκτια εταιρεία. «Προκαλώ τον Νίκο Κοτζιά. Εγώ παραιτούμαι όλων των ασυλιών για να αποφανθεί η δικαιοσύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει τη Συμφωνία μετά τις εκλογές»

Για τα περίφημα… SMS που αντάλλαξε με τον πρώην ΥΠΕΞ, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Ο Νίκος Κοτζιάς μου είχε πει “άσε με να διαπραγματευτώ για τη συμφωνία και θα τη φέρω αργότερα”. Έγραφα στα SMS ότι θα τελειώσω τον Κοτζιά και τον τελείωσα».

Αναφορικά με τη στάση του πρωθυπουργού, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει πως θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Αμυνας, ισχυρίστηκε ότι στη συνάντηση που είχαν στη λέσχη αξιωματικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

«Θα γινόμουν ήρωας»

«Εγώ έφυγα από την κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρώτοι εμείς το κάναμε. Οι αποστάτες ήταν ήδη συνεννοημένοι» προσέθεσε ο κ. Καμμένος, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν εγκατέλειψε νωρίτερα το κυβερνητικό σχήμα είπε: «Να ανατρέψω την κυβέρνηση τον Ιούνιο δεν μπορούσα. Δεν είχα τον αριθμό των βουλευτών. Αν αποσυρόμουν από την κυβέρνηση θα έκανα το χατίρι της ΝΔ. Και έστω ότι ανατρεπόταν η κυβέρνηση. Και έβγαινε ο Μητσοτάκης. Πάλι Βόρεια Μακεδονία θα λεγόταν. Ήθελε να ρίξω την κυβέρνηση για να μην βγει η χώρα από τα μνημόνια. Θα γινόμουν ήρωας. Αλλά επέλεξα τον δρόμο της ευθύνης. θα έπαιρνα 15% στις εκλογές. Δεν είμαι στην πολιτική με μικροπολιτικά κριτήρια».

Αμέσως μετά επανέλαβε ότι κίνητρό του ήταν να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα: «Κάναμε την συνειδητή επιλογή να διατηρήσουμε την σταθερότητα στην χώρα και το καταφέραμε. Με ένα 4% και 7 υπουργεία καταφέραμε να κάνουμε όσα δεν έκαναν μεγάλα κόμματα. Εγώ όταν έχω να πω κάτι το λέω ευθέως. Εγώ δεν ξεκατινιάζομαι. Δεν διαθέτουμε Κ.Ο. γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής ερμήνευσε αυθαίρετα τον κανονισμό σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Καμμένος μίλησε και για το άρθρο του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας» σημειώνοντας ότι «πήγα στις ΗΠΑ και έκανα την ύστατη προσπάθεια. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να πάρουν πίσω το αίμα του εμφυλίου. Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από τη ΝΔ προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες».

«Πάνε να φάνε τον Πολάκη όπως έφαγαν κι εμένα»

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε ότι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές «εμείς δεν είπαμε στον ελληνικό λαό ψηφίστε μας για να σκίσουμε τα μνημόνια. Κάναμε έξι μήνες διαπραγμάτευση και φτάσαμε στα άκρα και όταν πια διαπραγματευτήκαμε και πήραμε μια πρόταση αντίθετη από αυτή της Γερμανίας ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να την εγκρίνει. Την ενέκρινε και η ΝΔ του Μεϊμαράκη. Τα μέτρα που ακολούθησαν περιγράφονταν στην συμφωνία του Ιουλίου και τα ενέκρινε ο λαός τον Σεπτέμβριο».

Τέλος, εξέφρασε την έμμεση στήριξή του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τονίζοντας ότι «ο Πολάκης είναι γνήσιος. Οι γέροντες του Μαξίμου, Καρτερός και Φλαμπουράρης πάνε να φάνε τον Πολάκη όπως έφαγαν κι εμένα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία...

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά γεγονότων με ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης...

Μόντρεαλ – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα...

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε μαζί σας, που βρισκόμαστε με τους συντρόφους και τους φίλους του ΚΚΕ εδώ στο Μόντρεαλ, στον Καναδά. Η συγκέντρωσή...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για το σημαντικό κατασκευαστικό έργο. Τα τμήματα...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Σήμερα ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα

Σήμερα στις 10 π.μ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας...
Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...
Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που θα πέσουν στη “μάχη” των ευρωεκλογών

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων του κόμματος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...

Καμμένος σε ΣΥΡΙΖΑ: Με προκαλείτε, την επόμενη φορά θα αναρτήσω βίντεο και μηνύματα

Στην αντεπίθεση περνά ο Πάνος Καμμένος μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη...

Καμμένος: Τι είπε για τα Ίμια, το πρόβλημα υγείας και την πολιτική

Για όλους και για όλα, από το πρόβλημα υγείας που έφερε τη μεγάλη απώλεια...

Καμμένος προς Ερντογάν: Εμείς θα τιμάμε τους ήρωες μας στα Ίμια και εσείς θα κάθεστε σαν κότες

Με μια σκληρή δήλωση μέσω twitter προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος...