Κανονικά την Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών

49
Ευρωπαϊκοί θεσμοί: Επιβεβαιώνουν ότι επετεύχθη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Κανονικά αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

Αναφορικά με τις διαρροές των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου από το WikiLeaks, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι: η ελληνική πλευρά ζήτησε εξηγήσεις από το ΔΝΤ, μετά τις αποκαλύψεις που άφησαν να διαφανεί ότι αυτό θα μπορούσε να απειλήσει να μείνει εκτός προγράμματος η χώρα ως τακτική για πετύχει τους στόχους του, αλλά και να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να προσφέρουν μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.

“Αν οι διαρροές είναι πραγματικές ή έχουν κάποια βάση, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια”, τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Όπως υπογράμμισε, οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους, ας αποφασίσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τι θα κάνει!

«Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου, κυριολεκτικά παρακαλούσαν το Δ.Ν.Τ. και την κυρία Λαγκάρντ για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν «σηκώνουν λάβαρα αντίστασης» κατά του Δ.Ν.Τ. , τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ . Η Κυβέρνηση με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία. Όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:  Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο

Το ΔΝΤ οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του και η κυβέρνηση από την πλευρά της να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Οι διαρροές των Wikileaks για τους διαλόγους Τόμσεν και Βελκουλέσκου, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την εθνική ανάγκη να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο και όλα τα προηγούμενα μνημόνια», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου, με αφορμή τις αποκαλύψεις από τα Wikileaks των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου.