Καρατομήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Στέρηση μισθού και χάνει και την υποψηφιότητα για την θέση

110
Ντογιάκος, επανεξελέγη, Προϊστάμενος, Εισαγγελίας Εφετών,

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που όμως οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και στον αποκλεισμό του από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπως προβλέπει ο νόμος, τιμωρήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών», ενώ η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επί της ουσίας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατηγορούσε τον Ντογιάκο ότι είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:  Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στέρηση μισθού για 40 ημέρες και η απόφαση εκδόθηκε αυθημερόν με αποτέλεσμα ο Ισίδωρος Ντογιάκος να μην μπορεί να θέσει, όπως είχε εξαγγείλει, υποψηφιότητα και να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση το προσεχές Σάββατο, όπου οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, ψηφίζουν για την εκλογή νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ότι για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να μην έχει συγκαλυπτική διάθεση, ενώ παράλληλα θέτουν το ερώτημα αν ο ίδιος ο Ντογιάκος, όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης ο οποίος τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του, έχουν υπηρετήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη Εισαγγελία πλην αυτής της Αθήνας.

Η απομάκρυνση του Ντογιάκου, σημειώνουν πάντως, θα σημάνει την εξασφάλιση μη επέμβασης στις εκλογές και μάλιστα σε με περίοδο που η Δικαιοσύνη είναι ανάστατη κι έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη διαφάνεια και τη νηνεμία.