Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Καρκίνος εντέρου: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την τροφή που σκοτώνει το 75% των όγκων!

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ και την τρίτη πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Παρά τη συχνότητά της, τα αίτιά της παραμένουν ασαφή. Οι επιστήμονες ωστόσο, πιστεύουν ότι η ασθένεια μπορεί να συνδέεται με τη διατροφή δυτικού τύπου, η οποία είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά και φτωχή σε φυτικές ίνες.

Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη.

Μετά από σχετική έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα γιαούρτι με βάση το μπρόκολο θα μπορούσε να αποτρέψει, ακόμη και να θεραπεύσει, τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Καρκίνος εντέρου: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την τροφή που σκοτώνει το 75% των όγκων!

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι με βάση τη γνωστή υπερτροφή, τα οφέλη της οποίας για τον οργανισμό είναι αναρίθμητα, σκότωσε το 75% των όγκων σε ποντίκια και περισσότερα από 95 κύτταρα καρκίνου του εντέρου που αναπτύχθηκαν σε εργαστήριο.

Το μπρόκολο περιέχει σουλφόνη, μια χημική ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο, ενώ το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της χλωρίδας του στομάχου και των εντέρων.

Με βάση τα ευρήματά τους, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το γιαούρτι με βάση το μπρόκολο αποτελεί θεραπεία για τη νόσο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο προληπτικά όσο και για την απομάκρυνση των υπόλοιπων καρκινικών κυττάρων μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

«Μια συναρπαστική πτυχή της στρατηγικής μας είναι ότι απλά εκμεταλλεύεται τον τρόπο ζωής μας, μετατρέποντας ενδεχομένως τη συνήθη διατροφή μας σε ένα βιώσιμο, χαμηλού κόστους θεραπευτικό σχήμα », δήλωσε ο ερευνητής Matthew Chang, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Ο καθηγητής Matthew Chang και ο Δρ Chun-Loong Ho δημιούργησαν έναν ακίνδυνο τύπο βακτηρίων που ονομάζονται E. coli Nissle, τα οποία βρίσκονται στο έντερο.

Χρησιμοποιώντας γενετικές μεθόδους τα εξέλιξαν σε ένα προβιοτικό, το οποίο προσκολλήθηκε στην επιφάνεια των κυττάρων του καρκίνου του εντέρου και απελευθέρωσε ένα ένζυμο που μετέτρεψε μια ουσία που βρέθηκε στο μπρόκολο και τα άλλα σταυροειδή λαχανικά σε ένα ισχυρό αντικαρκινικό παράγοντα.

Στις δοκιμές σκότωσε σχεδόν όλα τα κύτταρα καρκίνου του εντέρου που αναπτύχθηκαν σε εργαστήριο.

Η εντυπωσιακή συνέχεια ήταν ότι ο συνδυασμός γιαουρτιού και μπρόκολου σκότωσε το 75% των καρκινικών όγκων σε ποντίκια με τη νόσο.

Οι όγκοι που ανιχνεύθηκαν στα τρωκτικά ήταν τρεις φορές μικρότεροι από αυτούς της ομάδας που δεν τράφηκε με το συγκεκριμένο μείγμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μέτρο πρόληψης όσο και για την απομάκρυνση των εναπομεινάντων καρκινικών κυττάρων μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

Είναι πιθανό, μελλοντικά οι άνθρωποι να λαμβάνουν προβιοτικά ως συμπλήρωμα διατροφής σε συνδυασμό με μπρόκολο για την πρόληψη την νόσου καθώς και την αποτροπή της επανεμφάνισής της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μείγμα δεν είχε καμία επίδραση στα κύτταρα άλλων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού και του στομάχου.

Ο Δρ Ho πρόσθεσε: «Οι μητέρες έχουν δίκιο τελικά: η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντική».

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτά τα ειδικά βακτήρια και μια δόση μπρόκολου καθημερινά, μπορούν να κρατήσουν τον καρκίνο μακριά.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Nature Biomedical Engineering.

Πηγή: Mail Online, onmed.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το όσπριο που προστατεύει από καρκίνο του παχέος εντέρου

Καρκίνος: Αύξηση – σοκ σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό

Το περιβάλλον, η ρύπανση, η τροφή, ο τρόπος ζωής, ή το DNA ευθύνεται αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες; Υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ ατόμων που νοσούν με...
Για καλή υγεία αναγκαίος ο επαρκής ύπνος

Ο ύπνος και τα μυστικά του

Ο ύπνος είναι δυσεύρετος στις μέρες μας. Ενώ οι υποχρεώσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μας κρατήσουν...

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι τα προτιμούν για την δροσερή, ήπια και γλυκιά γεύση τους. Είτε ανήκετε σ’ εκείνους που αγαπούν τα αχλάδια, είτε σ’ αυτούς που τα αποφεύγουν,...
Ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη;

Ποιο είδος καρκίνου αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια;

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί ήδη σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως και προβλέπεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα διπλασιαστεί μεταξύ 2020-2040. Ο...

Μελέτη: Η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο...

Οι μεσήλικες με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Σήμερα, περίπου 1,28 δισεκατομμύρια ενήλικες μεταξύ...

Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον : «Μη μένεις OFF. Δήλωσε ‘παρΟΝ’»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον (11 Απριλίου), φέρνει στο προσκήνιο τη νόσο και τα εκατομμύρια των ατόμων σε όλο τον κόσμο που...

Υγεία: Το παθητικό κάπνισμα συνδέεται με την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, ακόμη και σε περιορισμένο βαθμό, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, μιας σοβαρής διαταραχής του καρδιακού ρυθμού, σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έλληνες επιστήμονες μελέτησαν χιλιάδες μαύρες τρύπες

Τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα του Σύμπαντος είναι οι μαύρες τρύπες και τα τελευταία χρόνια τα ολοένα...

Καρκίνος: Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να σταματήσουν πρωτεΐνη που προκαλεί το 75% των όγκων – Ελπίδες για θεραπεία

Μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη ευελπιστείται ότι θα συμβάλλει σε νέες θεραπείες για τον καρκίνο....

Έλαιο δαμάσκηνου: Τα απίστευτα οφέλη που σου προσφέρει και σίγουρα δεν το γνώριζες!

Τα δαμάσκηνα είναι ένα πολύ παρεξηγημένο φρούτο, που πολλοί από εμάς δεν έχουν σε...

Αυτά θα τρώμε το 2040

Το μέλλον των τροφίμων αλλά και το πώς φανταζόμαστε τα γεύματα το 2040 βρέθηκαν...