Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020
16.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...

Καταγγέλλια για τις αυξήσεις του Δήμου από την Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού καταγγέλλει τις αυξήσεις που αποφάσισε ο Δήμος Δομοκού για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, την ώρα που τα εισοδήματα των συμπολιτών αποδεκατίζονται.

Επίσης αποφάσισε για πρώτη φορά να επιβάλλει δημοτικό φόρο στα ακίνητα!

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:  

αυξήσεις, δήμος Δομοκού, Λαϊκή Συσπείρωση

Δημότισσες –δημότες του Δήμου Δομοκού

Τη Δευτέρα 31/10/2016,στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας, η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλει αύξηση των δημοτικών τελών, τη δεύτερη μέσα σ ένα χρόνο!!!

Μέσα σε μια κατάσταση τρομακτικής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, της μείωσης μισθών και συντάξεων και της ανεργίας να είναι στα ύψη, η δημοτική αρχή, ισχυρίζεται ότι η αύξηση είναι μικρή, αναφερόμενη στα λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δε λέει όμως ότι αυτή είναι 20%!!! Δε λέει ότι τα σπίτια θα πληρώνουν ανά τετραγωνικό 1,20 Ευρώ για δημοτικό φωτισμό και τέλη καθαριότητας.

Σα να μην έφτανε αυτό, στην ίδια συνεδρίαση, η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε και ψήφισε, για πρώτη φορά στο Δήμο Δομοκού, φόρο δημοτικό, που θα επιβάλλεται κι αυτός στα ακίνητα ανά τετραγωνικό μέτρο της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας .

Στην εισήγηση για την επιβολή αυτού του φόρου, αναφέρεται ότι: «Τα έσοδα από το φόρο των ηλεκτροδοτούμενων χώρων μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη οποιασδήποτε δαπάνης και περιλαμβάνονται στα τακτικά έσοδα του Δήμου»(Εγκύκλιος Υπ.Εσωτ.79062/30-10-1980).

Και πιο κάτω: «Σύμφωνα με την παρ. 68 του άρθρου 113 του Ν.1892/90, ο φόρος των ηλεκτροδοτούμενων χώρων μπορεί να προσαυξάνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περαιτέρω μέχρι 25%, προκειμένου το πρόσθετο αυτό ποσό να διατίθεται αποκλειστικά για την ενίσχυση των κονδυλίων λειτουργικών δαπανών και συντήρησης των σχολείων».

Μ’ άλλα λόγια, αφού οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, εφαρμόζοντας τα μνημόνια, έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη χρηματοδότηση των Δήμων, εκείνοι αναλαμβάνουν να υποκαταστήσουν καθαρά κρατικές λειτουργίες ,όπως είναι η εξασφάλιση δαπανών για τα σχολεία, επιβάλλοντας τα δικά τους χαράτσια ,στον ήδη άγρια φορολογημένο λαό.
Μάλιστα ,όπως γράφει και η εισήγηση, επιβάλλουν το δημοτικό φόρο για λόγους ίσης μεταχείρισης !!!

Επειδή, λένε, τρεις προ-καποδιστριακές κοινότητες (Ομβριακή, Βελεσσιώτες και Μακρολίβαδο), τον είχαν τότε επιβάλλει, κρίνουν σωστό και δίκαιο να τον επιβάλλουν και στις υπόλοιπες τριάντα!!!

(Η ίση μεταχείριση φυσικά επέρχεται αν, αντί να επιβάλεις φόρο στις τριάντα κοινότητες, καταργήσεις το φόρο που είχαν οι τρεις).

Είναι φως φανάρι ότι η δημοτική αρχή Δομοκού αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης τριακονταετίας και βάλε, για να χαρατσώσει τους δημότες και να παρουσιάσει έργο, αντί να στραφεί αγωνιστικά, συσπειρώνοντας το λαό της περιοχής ,στη διεκδίκηση χρηματοδότησης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των κονδυλίων που έχει ανάγκη και δικαιούται ο Δήμος.

«Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα» έλεγε ένα παλιό τραγούδι. Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως η δημοτική αρχή του Δομοκού το τραγουδά άριστα, ελαφρά παραλλαγμένο, ως «έρχονται τέλη, έρχονται φόροι». Ακολουθεί πιστά, (κι ας κάνει πως δυσανασχετεί), τη γνωστή από παλιά παρτιτούρα που έστειλαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και η «πρώτη φορά αριστερά», κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας πανηγυρικά την ορθότητα της άποψης της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι είναι μακρύ το χέρι της αντιλαϊκής κρατικής μηχανής και ότι η τοπική διοίκηση, εδώ και χρόνια, είναι η προέκταση αυτού του χεριού.

Αφού σε ξεζουμίσει το κράτος, με τους πολυποίκιλους και δυσβάσταχτους φόρους και τέλη (για να έχει να δίνει στα μονοπώλια που υπηρετεί),οι Δήμοι σου λένε: Θες να σου μαζεύουν τα σκουπίδια; Πλήρωσε. Θες φως στο δρόμο; Πλήρωσε. Θες πράσινο στην πόλη σου; Πλήρωσε. Θες παιδικό σταθμό; Πλήρωσε. Θες σχολείο? πλήρωσε.

Έχεις σπίτι που κόπιασες μια ζωή για να το αποκτήσεις; Εκτός των άλλων, (ΕΝΦΙΑ κτλ), πλήρωσε και στο Δήμο τέλος στην ακίνητη περιουσία. Τέλη και φόροι για ό τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, με την «εφευρετικότητα» των κυβερνώντων –κεντρικά και τοπικά- να οργιάζει.

Στο Δ.Σ η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής και πρότεινε, να μη γίνει αύξηση των δημοτικών τελών στο φωτισμό και την καθαριότητα και να μην επιβληθεί ο δημοτικός φόρος.

Παράλληλα έχουμε προτείνει την πλήρη απαλλαγή των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (πολυτέκνων, ανέργων, αναπήρων, απόρων) από την καταβολή δημοτικών τελών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να οργανωθεί σε κάθε χωριό σε κάθε γειτονιά και να χαράξει το δικό του δρόμο. Να βάλει τέλος στη φορομπηχτική πολιτική , σε όλα αυτά και αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή, να μην κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες του και να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα του ανήκουν, αφού αυτός τα παράγει. Δηλαδή τα πάντα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πώς θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και γενική χρήση μάσκας

Πώς θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και γενική...

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων μέτρων θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου στις περιοχές με επίπεδο κινδύνου 3...
σαν σήμερα, Λήμνος, θωρηκτό Αβέρωφ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...
Κορωνοϊός: Στους 553 οι θάνατοι

Κορωνοϊός: Στους 553 οι θάνατοι

Μακραίνει ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τέσσερις ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες.
Δημόσιο -κορωνοϊός: Βεβαίωση κίνησης για τους υπαλλήλους μετά τα νέα μέτρα

Δημόσιο -κορωνοϊός: Βεβαίωση κίνησης για τους υπαλλήλους μετά τα νέα μέτρα

Βεβαίωση κίνησης πρέπει να έχουν από αύριο και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κυκλοφορούν στις «επικίνδυνες» περιοχές από τι 12.30 έως τις 5 το...

Κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πάνω από τη Ρόδο

Αμερικανικά, κατασκοπευτικά, αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Ρόδο το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), στέλνοντας μήνυμα για την τουρκική προκλητικά στο Αιγαίο.

Πώς γλιτώσαμε από ένα καθολικό lockdown

Η ανέμελη ζωή μάλλον αναβάλλεται γιατί, όπως είπε, και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του το δεύτερο κύμα του Covid-19 είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει,...

Eορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σ' όσους γιορτάζουν σήμερα! ΓιορτάζουνΙάκωβος, Ιακωβίνα.Επέτειοι και Λοιπές ΕορτέςΔιεθνής Ημέρα Πάνθηρα του ΧιονιούΗμέρα Ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μηταράκης: Μηδενικές οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών τον Απρίλιο

Μηδενικές ήταν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών τον Απρίλιο στη χώρα μας,...

Συντάξεις: Ποιοι, πόσο και πότε θα πάρουν αυξήσεις

Τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων αναμένεται να λάβουν αύξηση στην σύνταξη, με βάση τις...

Αυτοί θα πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις έως 252 ευρώ

Αυξήσεις στις συντάξεις που θα φτάσουν ακόμη και τα 252 ευρώ φέρνει...

Αυξήσεις σε περισσότερες από 350.000 συντάξεις το 2020

Στην πλήρη αναδιαμόρφωση του χάρτη των συντάξεων αναμένεται να προχωρήσει εντός του...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή