ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ: Το FBI διερευνά δεσμούς Ρωσίας και συνεργατών του Τραμπ

30
Μαζί με τον Κόμι στην επιτροπή καταθέτει και ο Μάικλ Ρότζερς, διευθυντής της NSA, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο γραφείο του εμπλέκεται σε έρευνες για το αν υπήρξαν δεσμοί και συντονισμός μεταξύ της Ρωσίας και συνεργατών ου προέδρου Τραμ, στα πλαίσια της έρευνας για ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου χρόνου.

Η αποκάλυψη έγινε στην αρχή της κατάθεσης του Κόμι σε επιτροπή του Κογκρέσου που διερευνά την υπόθεση. Ο Κόμι αναγνώρισε πως συνήθως το FBI δεν συζητά έρευνες που είναι σε εξέλιξη, αλλά δήλωσε πως αισθάνθηκε εξουσιοδοτημένος να το πράξει, δεδομένου του εξαιρετικού ενδιαφέροντος του κοινού για την υπόθεση. «Αυτή η δουλειά είναι πολύ περίπλοκη και δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσω χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί», δήλωσε στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής. Νωρίτερα, κατά την ακρόαση, ο πρόεδρος της επιτροπής αντέκρουσε διαβεβαίωση του Τραμπ, λέγοντας πως δεν υπήρχαν κοριοί στον Πύργο Τραμπ. Αλλά ο Ρεπουμπλικάνος Ντέβιν Νούνες, από την Καλιφόρνια, δήλωσε πως δεν αποκλείονται άλλες μορφές παρακολούθησης του Τραμπ και των συνεργατών του.

Διαβάστε επίσης:  Ρωσία: Δημιούργησε 7 πρωτότυπα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Ο Τραμπ είχε κατηγορήσει πρόσφατα, με ανάρτηση στο twitter, τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι προεκλογικά είχε τοποθετήσει κοριούς στον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη. Και σήμερα, λίγο πριν αρχίσει η ακρόαση, έγραψε πως Κογκρέσο και FBI θα έπρεπε να διερευνούν διαρροές στα ΜΜΕ, ακόμη και συνεργασία της Χίλαρι Κλίντον με τη Ρωσία, αντί να ψάχνουν διασυνδέσεις της εκστρατείας του με Ρώσους. Αξιωματούχοι έχουν αναφέρει σχετικά με την Κλίντον, ότι πιστεύουν πως η Μόσχα «τρύπωσε» μέσω χάκερς στα κομπιούτερς των Δημοκρατικών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν να εκλεγεί ο Τραμπ.

Δύο βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή, είχαν δηλώσει μια μέρα πριν την ακρόαση πως ντοκουμέντρα που τους παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, δεν περιείχαν οποιαδήποτε απόδειξη για τον ισχυρισμό του Τραμπ σχετικά με τον ουρανοξύστη του.