ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ: Ζητούν πίσω το ΕΚΑΣ από 70.000 συνταξιούχους

86
Κατρούγκαλος: Η Συμφωνία υπογραφής της ΑΟΖ με την Ιταλία αποτελεί θετική εξέλιξη

Η πλήρης αναλγησία και προχειρότητα στη λειτουργία του ελληνικού κράτους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κρύβεται πίσω από τις ψηφισθείσες διατάξεις για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς 70.000 χιλιάδες συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω χρήματα που είχαν πάρει μέσω ΕΚΑΣ το προηγούμενο εξάμηνο!!!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ η κατάργηση του ΕΚΑΣ κρύβει περικοπές στις συντάξεις που φτάνουν στο 33,4% .

Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη σταματούν από τον επόμενο μήνα να παίρνουν ΕΚΑΣ, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν όσα πήραν το προηγούμενο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα ποσά που χορηγήθηκαν από το Δεκέμβριο έως το Μάιο θεωρούνται ως αχρεώστητες παροχές. Δηλαδή χρήματα που δεν δικαιούνται από τη στιγμή που δεν πληρούν τα νέα κριτήρια.

Διαβάστε επίσης:  ΜΕΤΡΟ: Από σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3

Το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να κινήσει τις διαδικασίες επιστροφής για 70.000 συνταξιούχους για τους οποίους καταργήθηκε το ΕΚΑΣ.Η επιστροφή θα γίνει μέσω μηνιαίας παρακράτησης από τη σύνταξη μέχρι να εξοφληθεί το ποσό.

Φυσικά μέσα στην οικονομική κρίση είναι απίθανο να βρεθούν συνταξιούχοι που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο κράτος το ΕΚΑΣ του προηγούμενου εξαμήνου.

Η επιστροφή των ποσών σύμφωνα με το υπ. Εργασίας θα γίνει είτε με μηνιαία παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης ή σε έξι μήνες.