Κατρούγκαλος: «Αγκάθια» εισφορές και ποσοστά αναπλήρωσης

79
Έχει το θράσος και μιλάει - Κατρούγκαλος: Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη!

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα ενώ ορίστηκε νέα ραντεβού για αύριο.

Εξερχόμενος από την συνάντηση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως: «Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα ούτε από την πλευρά των δανειστών. Μεγάλο αγκάθι παραμένει τα ποσοστά αναπλήρωσης για τους μελλοντικούς συνταξιούχος καθώς οι δανειστές απαιτούν χαμηλότερα ποσοστά.

Η Εθνική Σύνταξη για 20 χρόνια ασφάλισης θα είναι 384 ευρώ ενώ μένει ανοικτό ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα διαμορφωθεί για όσους έχουν 15 έως 20 χρόνια καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ποσοστά αναπλήρωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα κυμανθεί στα 288 ευρώ. Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια.

Διαβάστε επίσης:  DW: Η ελάφρυνση του χρέους θα φέρει σκληρή εποπτεία

Άλλο αγκάθι παραμένει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που οι δανειστές μέχρι τώρα δεν την έχουν αποδεχθεί με τον κ.Κατρούγκαλο να παραμένει αισιόδοξος ότι θα γίνει εν μέρει αποδεκτή για λιγότερο από 1 μονάδα.

Η διαπραγμάτευση δεν θα ολοκληρωθεί ενώ για αύριο έχει οριστεί νέα συνάντηση για να καθοριστεί ο οδικός χάρτης των επόμενων κινήσεων αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Να υπενθυμίσουμε πως αύριο οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποχωρήσουν για να γιορτάσουν το Πάσχα των Καθολικών.

Πηγή: enikonomia.gr