Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

Καύσωνας και βοριάδες σήμερα


Στη Θράκη, την Ανατολική και την Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Αναλυτικότερα η μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και στις νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς.

Καιρός: "Καυτό" Σαββατοκύριακο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στη Χαλκιδική προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5, και από τις μεσημβρινές ώρες 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και τοπικά 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και στην Κρήτη κατά τόπους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.. Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΠΝΟ: Με 24ωρη απεργία συμμετέχει η στις 17 Απριλίου – Δεν θα γίνουν ακτοπλοϊκά...

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ έχει κάνει γνωστή η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με συνέπεια να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη μέρα. Όπως επισημαίνεται σε...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης 15 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 15 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1825: Ο Μεχμέτ Ρεσίτ Κιουταχή πολιορκεί το Μεσολόγγι, το οποίο θα πέσει ένα...

Απρίλιος σαν… Ιούνιος με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς – Πότε χαλάει ο καιρός

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και...

Τραγωδία στα Χανιά: 60χρονος τουρίστας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε το μεσημέρι της Κυριακής ένας 60χρονος Δανός τουρίστας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά. Λουόμενοι ανέσυραν τον...

Άνω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα – 5 τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με 5 ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Άνω Λιόσια, όπου ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε κολώνα. Συγκεκριμένα,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία και Κρήσκης.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απρίλιος σαν… Ιούνιος με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς – Πότε χαλάει ο καιρός

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά...

Προετοιμαστείτε! Έρχεται «θερμή εισβολή» με 30αρια το Σαββατοκύριακο

– Καλοκαίρι θα θυμίζουν τα επόμενα 24ωρα στη χώρα μας με την θερμοκρασία να...

Καιρός: Ζέστη με θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι και ισχυροί άνεμοι

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και...

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και νεφώσεις

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι...