ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Ζώα πάγωσαν ενώ έτρεχαν στους -57 βαθμούς Κελσίου (Βίντεο)

1498
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Ζώα πάγωσαν ενώ έτρεχαν στους -57 βαθμούς Κελσίου

Το θερμόμετρο στην Αστάνα του Καζακστάν έδειξε 57 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η πόλη και τα περίχωρα της είχαν καλυφθεί από χιόνι. Η ζωή είχε παραλύσει. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους.

Όταν η θερμοκρασία ανέβηκε κάποιους βαθμούς και οι άνθρωποι κατάφεραν να βγουν έξω βρήκαν πολλά ζώα, κατοικίδια και όχι μόνο, τα οποία πέθαναν ακαριαία από το δριμύ ψύχος.

Πέθαναν εκεί που έτρεχαν και προσπαθούσαν να βρουν ένα (κάπως ζεστό) μέρος να προφυλαχτούν. Σκυλιά, γάτες, πουλάκια, ακόμη και λαγοί έγιναν μακάβρια «αγάλματα» από το πολικό ψύχος που πλήττει τη χώρα.

Ακτιβιστές που με ειδικά αυτοκίνητα μέρα και νύχτα περιπολούσαν στους άδειους δρόμους και προσπαθούσαν να σώσουν κάποιο ζωάκι, είπαν πως άκουγαν από παντού κραυγές από ζώα και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ερχόταν η απόλυτη σιωπή μες το σκοτάδι.

Διαβάστε επίσης:  Βενεζουέλα, Ουκρανία, Συρία και Πρέσπες στην ατζέντα των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ σε κατοικημένη περιοχή είναι -67 στην πόλη Ομιακόν της Σιβηρίας. Στην πόλη αυτή οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν με το ψύχος και είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία σταματούν να λειτουργούν μόνο όταν το θερμόμετρο δείξει από -52 βαθμούς και κάτω.