«Καζάνι που βράζει» το Μενίδι – «Πόλεμος» κατοίκων με Ρομά μετά το θάνατο του μικρού μαθητή

32
Μενίδι, Κάηκαν, σπίτια,

Σκηνικό «πολέμου» επικρατεί ανάμεσα σε κατοίκους και Ρομά στο Μενίδι, μετά το θάνατο του 11χρονου μαθητή σε σχολείο της περιοχής. Χθες, όπως έγραψε το newpost.gr, νέα επεισόδια σημειώθηκαν μετά την πορεία κατά της εγκληματικότητας, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος. Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Διαβάστε επίσης:  Προβληματισμός στην Αθήνα μετά το νέο «όχι» για τους δύο στρατιωτικούς

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Άκαρπες οι έρευνες για το θάνατο του 11χρονου

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμού του ατόμου που στέρησε τόσο άδικα και πρόωρα τη ζωή του μικρού μαθητή,έχουν βαλτώσει, καθώς χωρίς το φονικό όπλο, δεν υπάρχει δράστης. Οι συλλήψεις αφορούν κυρίως υποθέσεις ναρκωτικών, που έτσι και αλλιώς δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιήσουν οι αρχές καθώς η περιοχή είναι μια υπαίθρια…αγορά ουσιών, καθώς επίσης ατόμων που είχαν στην κατοχή τους σφαίρες, ενώ ένας ακόμη για άσκοπους πυροβολισμούς.  Οι κάτοικοι ζητούν την ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας για την λύση των προβλημάτων, το ερώτημα είναι αν υπάρχει η πρόθεση, η θέληση και η πολιτική βούληση για να γίνει κάτι τέτοιο.