Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Και υπουργός στη λίστα με τα 4.630 ονόματα για φοροδιαφυγή

Η πολυσέλιδη λίστα-φωτιά που έχουν το τελευταίο διάστημα στα χέρια τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της φορολογικής διοίκησης για την εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο κατάλογος περιλαμβάνει 4.630 ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως offshore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η λίστα έφτασε στο ΚΕΦΟΜΕΠ από τη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και αποτελεί τη «μητέρα των λιστών», αφού περιλαμβάνει τις πιο σοβαρές υποθέσεις από όλες τις άλλες λίστες ελεγχόμενων για φοροδιαφυγή που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, από τη «λίστα Λαγκράντ» μέχρι τη «λίστα των εμβασμάτων» και τη «λίστα Μπόγιαρνς».

Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση και άρχισαν οι μεγάλοι έλεγχοι -αρχικά από το ΣΔΟΕ- που επιχειρείται από τον φοροελεγκτικό μηχανισμό «χτύπημα» στην καρδιά της οικονομικής ελίτ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πρόσωπα που σχεδόν στο σύνολό τους διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια από εφοπλιστές και βιομήχανους μέχρι καναλάρχες και μεγαλοδικηγόρους.

Εκπληξη όμως προκάλεσε ακόμα και στους ίδιους τους ελεγκτές που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση η παρουσία στις πρώτες θέσεις της λίστας στελέχους της κυβέρνησης, αλλά και της συζύγου του, λίγες θέσεις πιο κάτω.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, εκτός από το όνομα του ελεγχόμενου, τον αριθμό της εντολής ελέγχου και τον Αριθμό του Φορολογικού του Μητρώου (ΑΦΜ). Σε πολλές περιπτώσεις η εντολή ελέγχου είναι εισαγγελική και προέρχεται από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος.

Στον κατάλογο των ελεγχόμενων προσώπων περιλαμβάνεται και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, επίσης με τη σύζυγό του, που σύμφωνα με τους ελεγκτές, έχουν τακτοποιήσει πλέον τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία.

Επίσης, ως ύποπτοι, για φοροδιαφυγή, ελέγχονται βουλευτής και πρώην δήμαρχοι που έμειναν για πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα ονόματα ορισμένων έχουν ακουστεί ξανά στο παρελθόν, επειδή είχε αποκαλυφθεί ότι διέθεταν παχυλές καταθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τη λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ συμπληρώνουν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και καταζητούμενος επιχειρηματίας για μεγάλο σκάνδαλο που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη μαζί με μέλος της οικογένειάς του.

Αναφέρεται επίσης το όνομα γνωστού κατασκευαστή, μέλη εφοπλιστικών οικογενειών, γιατροί (ανάμεσά τους και πλαστικοί χειρουργοί) και μηχανικοί. Από τη λίστα δεν λείπουν και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και παρουσιαστής.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη...

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...
Παράταση έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τaxisnet: Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν ανοίξει η πλατφόρμα

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν καν ανοίξει το Taxisnet προανήγγειλε η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής ανέφερε...

Καλάθι των νονών: Κατατέθηκε η τροπολογία-Πότε θα κάνει πρεμιέρα

Στις 22 Απριλίου θα κάνει “πρεμιέρα” το καλάθι των νονών στα καταστήματα παιχνιδιών, όπως αυτό προκύπτει από τη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται σε τροπολογία που...
ΔΝΤ: Ύφεση 9,5% του ΑΕΠ φέτος και ανάκαμψη 4,1% το 2021

ΔΝΤ για Ελλάδα: Μείωση του χρέους στο 158,8% του ΑΕΠ φέτος – Πρωτογενές πλεόνασμα...

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ εφέτος και μείωση του δημόσιου χρέους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 158,8% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το...

Συντάξεις: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την καταβολή αναδρομικών έως...

Σήμερα, Τετάρτη, 17 Απριλίου αναμένεται να γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) αναφορικά με την καταβολή αναδρομικών ποσών έως 4.000 ευρώ...
Ένεση ρευστότητας από τις τράπεζες 15 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σούπερ μάρκετ και τράπεζες: Ποιες ημέρες δεν θα λειτουργήσουν και γιατί

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ της χώρας για τους καταναλωτές λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα.  Δηλαδή τα σούπερ μάρκετ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο υπουργός της Αστυνομίας Παπαφλέσσας!

Τα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, στην νεοαπελευθερωθείσα μικρή τότε Ελλάδα, οργανώθηκε...

Πάρτυ φοροδιαφυγής σε πολυτελή γάμο εντόπισε η ΑΑΔΕ – Ο ρόλος των social media

Στον εντοπισμό μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης φοροδιαφυγής προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας πληροφορίες...

Φοροδιαφυγή: Σαρώνει η εφαρμογή appodixi – 159.000 καταγγελίες στην ΑΑΔΕ

«Λαβράκια» για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βγάζει η εφαρμογή «appodixi» που...

Φοροδιαφυγή: Πάνω από 2.000 καταγγελίες στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ σε 70 μέρες

Στις 2.075 έχουν φτάσει οι καταγγελίες των πολιτών για φοροδιαφυγή στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης...