Κεντροαριστερά: Ανησυχία για τη συμμετοχή στις κάλπες

14
Τα Γερμανικά ΜΜΕ για την εκλογή Γεννηματά

Προβληματισμό στους υποψήφιους αρχηγούς για την Κεντροαριστερά αλλά και στην επιτροπή Αλιβιζάτου, έχει προκαλέσει η χαμηλή τηλεθέαση της πρώτης τηλεμαχίας την οποία παρακολούθησαν 150.000 τηλεθεατές, στοιχείο που δείχνει ότι ο στόχος για μαζική προσέλευση στις κάλπες παραμένει δύσκολος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr οι προεγγραφές για την ψηφοφορία στις σχεδόν 15 μέρες που λειτουργεί η σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της επιτροπής δεν ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 1.500.

Δεν ήταν άλλωστε καθόλου τυχαίο το «καμπανάκι» που είχε χτυπήσει προ ημερών ο Νίκος Αλιβιζάτος λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία.

Σε όλα αυτά πάντως, υπάρχει και ο αντίλογος. Δηλαδή, ότι η τηλεμαχία της Δευτέρας δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα αφού μεταδόθηκε από την ΕΡΤ2 «που έχει χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης». Και ότι τα στοιχεία των προεγγραφών επίσης δεν προσφέρονται για συμπεράσματα αφού «ως λαός είμαστε της τελευταίας στιγμής». Πολλά, όπως λέγεται θα φανούν από την τηλεθέαση του δεύτερου ντιμπέιτ την ερχόμενη εβδομάδα στη ΝΕΤ. Πάντως τα επιτελεία των υποψηφίων κατεβάζουν τον πήχη της συμμετοχής. Κανείς δεν μιλάει πια για 200 χιλιάδες κόσμο και όλοι φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι αν τελικά προσέλθουν στις κάλπες 120-150 χιλιάδες πολίτες.

Κατά τα λοιπά, προβληματισμός υπάρχει και για την δομή της τηλεμαχίας καθώς το τελευταίο μέρος που αφορούσε ερωτήσεις ή τοποθετήσεις των υποψηφίων δεν ανέβασε το δείκτη του ενδιαφέροντος και ήταν μάλλον αδιάφορο, αν εξαιρέσει κανείς το ερώτημα του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά που έβγαλε την «είδηση», της συμφωνίας των δύο αρχηγών για την μη ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, που προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων υποψηφίων αλλά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Διαβάστε επίσης:  Λυκουρέντζος για Novartis: Δεν φοβάμαι μπροστά στην ψευδομαρτυρία

 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη συμφωνία Φώφης – Σταύρου

Την Τετάρτη συνεχίστηκε, σε υψηλούς τόνους, η αντιπαράθεση για την συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για την μη ενοποίηση των ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού, μετά την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα. Οι εξηγήσεις του κ. Θεοδωράκη ότι η απόφαση για τη μη ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων δεν αποκαλύφθηκε στο ντιμπέιτ αφού υπήρχαν σαφείς αναφορές στην επιλογή αυτή, στις συνεντεύξεις που έδωσε το προηγούμενο διάστημα αλλά και η επισήμανση συνεργατών της Φώφης Γεννηματά ότι η απόφαση αυτή ήταν «απόρροια φανερής κοινής λογικής και όχι αποτέλεσμα κρυφών συμφωνιών», αφού στην περίπτωση ενοποίησης «αδυνατίζουμε τα αντιπολιτευτικά μας όπλα και απεμπολούμε κοινοβουλευτικές δυνατότητες κάνοντας χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη», δεν έπεισαν τους συνυποψήφιους τους.

«Η συμφωνία αυτή καθεαυτή είναι το πρόβλημα και όχι τόσο το αντικείμενό της. Ότι είχε γίνει μια συμφωνία εν αγνοία μας. Η κυρία Γεννηματά το είχε πει πολύ καθαρά, «εγώ τις συμφωνίες μου τις τηρώ». Άρα, υπήρξε μια συμφωνία εν αγνοία των υπολοίπων. κινήσεις οι οποίες κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εγχείρημα» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.

«Το θέμα με την ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων για εμένα είναι και ηθικό. Δηλαδή, ενώ από τη μια έλεγαν ότι ο αρχηγός της παράταξης δεν μπορεί να είναι και ευρωβουλευτής, γιατί δεν θα βρίσκεται στη Βουλή, από την άλλη είχαν αποφασίσει να παραμείνουν ως έχουν οι Κ.Ο»,επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης που έκανε λόγο για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».