Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.1 C
Athens

Κικίλιας: Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το πρωί στο mega o υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι στη χώρα μας έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη, τη στιγμή που οι επιστήμονες περιμένουν να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης υπογράμμισε ότι η Επιχείρηση «Ελευθερία» είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εμβολιασμό ανοσοκατεσταλμένων, ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, ακόμα και τον Σεπτέμβριο, εφόσον η Επιτροπή δώσει το «πράσινο φως».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού στους υγειονομικούς, ενώ εκτίμησε ότι θα αυξηθούν και οι εμβολιασμοί των παιδιών όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο υπουργός Υγείας έκανε και πάλι έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν.

«Αρκετοί από όσους δεν εμβολιάστηκαν φοβήθηκαν ή έχουν κακή πληροφόρηση» συμπληρώνοντας πως «πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο η ελευθερία μας».

«Όσο πιο πολύ και γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο πολύ μικραίνει η πιθανότητα για μετάλλαξη και μικραίνει ο χρόνος της πανδημίας. Παρότρυνσή μου είναι, ζητάω από τους συμπολίτες μας να σκεφτούν τις οικογένειές τους, τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά των εμβολιασμένων υγειονομικών. «Όταν κανείς αναλαμβάνει το ύψιστο καθήκον να φροντίζει ηλικιωμένους ή ανθρώπους με πολύ σοβαρά νοσήματα, δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα διακινδυνεύσει τη ζωή του, την οικογένειά του και τους ανθρώπους που νοσηλεύονται. Δεν χωρά μικροπολιτική σε αυτό».

«Μήνας τουρισμού και διακοπών ο Αύγουστος. Το βάρος της κυβέρνησης πέφτει εκεί. Έκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού ανά τη χώρα να στείλουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και θα εμβολιάσουμε κατά τόπους με κινητές μονάδες. Είναι η μετεξέλιξη του προγράμματος ‘’Ελευθερία’’ ότι πάμε πόρτα – πόρτα και ζητάμε από τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν» ανέφερε.

Αναφορικά με τα παιδιά, είπε, ότι έως τώρα 30.000 έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. «Υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των παιδιών δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο συστάσεις της επιτροπής. Οδεύοντας στις ημέρες έναρξης του σχολικού έτους, ο αριθμός των εμβολιασμών των παιδιών θα αυξηθεί» πρόσθεσε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι προς ώρας δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αυτή τη στιγμή, υπογραμμίζοντας που ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση.

Όπως υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας, όταν έχει ύφεση η πανδημία, «αυξάνουμε ραγδαία τα χειρουργεία για άλλα περιστατικά. Και όταν υπάρχει έξαρση της πανδημίας, αυξάνουμε τις κλινικές Covid και αναλόγως τις ΜΕΘ». «Υπάρχει κάποια αύξηση. Η αύξηση αυτή τη στιγμή δεν είναι τέτοια που να αλλάζει ραγδαία τα δεδομένα. Όμως η συμπεριφορά μας στις διακοπές είναι αυτή που θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα».
Ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη, κάνοντας λόγο ότι εν συνεχεία αναμένεται να προκύψουν και νέες μεταλλάξεις.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία...

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά γεγονότων με ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης...

Μόντρεαλ – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα...

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε μαζί σας, που βρισκόμαστε με τους συντρόφους και τους φίλους του ΚΚΕ εδώ στο Μόντρεαλ, στον Καναδά. Η συγκέντρωσή...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για το σημαντικό κατασκευαστικό έργο. Τα τμήματα...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Σήμερα ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα

Σήμερα στις 10 π.μ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας...
Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται...

Επιστρέφουν οι μάσκες σε κλειστούς χώρους – Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με κύριο θέμα την επαναφορά του μέτρου της...

Κικίλιας: Έρχεται η επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού “ΜΙΝΩΑΣ”

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας...

Κικίλιας: Δέκα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, υπάρχουν 4 αγνοούμενοι

Η ανεύρεση τριών ακόμη νεκρών ανθρώπων ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων από την...