Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021
39 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1982.... Η υπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, στη Διάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού της...

Κικίλιας: Σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς – 53% του πληθυσμού με μία δόση

«Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», τις εργασίες του οποίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το διήμερο Διεθνές Συνεδρίου διοργανώνουν στην Αθήνα το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποίησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας Κατερίνα Μεσημέρη.

 Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην Ελλάδα, ο λαός μας και η Κυβέρνησή μας, από κοινού, έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της COVID-19.
Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.
Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Και αυτό το Διεθνές Συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω.

Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον ΠΟΥ Ευρώπης και τον αγαπητό μας φίλο, Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Hans Kluge και, φυσικά, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργασία η οποία απέδωσε καρπούς.
Αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθήσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα, στο δρόμο που υπέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της φροντίδας υγείας αναδείχθηκαν ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτή την προσπάθειά τους, παραμένουμε υπόχρεοι σε αυτούς.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την πραγματοποίηση άλλων μεταρρυθμίσεων στην υγειονομική πολιτική, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στον ΠΟΥ.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, μια σημαντική πρόκληση που έχει εμφανιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν το ζήτημα της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών, που είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ.

Σήμερα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση: την επίτευξη του τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων.

Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Δεν μας αρκεί αυτό. Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την Ψυχική Υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά μετά από την 17μηνη μάχη με την πανδημία.

Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησής μας και γι’ αυτό ενώνω τη φωνή μου με τη δική του και παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί.
Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα.

Σε αυτό το Συνέδριο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις αόρατες, αλλά πολύ σημαντικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας: τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία και στα συστήματα ψυχικής υγείας μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελληνική Κυβέρνηση στο σύνολό της, από τη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας έχουμε αναγνωρίσει τη σημασία της Ψυχικής Υγείας. Σήμερα, προβάλλουμε αυτή μας τη δέσμευση για την προώθηση της ατζέντας  αναφορικά με τα θέματα Ψυχικής Υγείας, παρέχοντας το βήμα για αυτήν τη σημαντική και κατάλληλη για τη στιγμή συζήτηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την συνεχή προσπάθειά του και την υποστήριξή του στο θέμα της Ψυχικής Υγείας, τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη και καλό φίλο της Ελλάδας, Δρ. Hans Kluge και όλους τους συναδέλφους μας στον ΠΟΥ για την εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς της υγειονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης και της πραγματοποίησης αυτού του Συνεδρίου και την Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, για την ανάληψη του ρόλου της με αξιοθαύμαστη ευθύνη και αφοσίωση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Άγκυρα

Δένδιας: Η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο αποσταθεροποιήσεων

Στις παράνομες εξαγγελίες της Τουρκίας για τα Βαρώσια αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας κατά τις κοινές δηλώσεις με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών...
Αττική: Σε καραντίνα τρεις δομές προσφύγων λόγω κορωνοϊού

Βούλτεψη: Ομάδα κρούσης κατά της εμπορίας ανθρώπων με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες

Στη μάχη για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων (trafficking) μπαίνει για πρώτη φορά επίσημα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εντάσσοντας το διασυνοριακό...

Χαρδαλιάς – Χρυσοχοϊδης: Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα – Πως θα αποφύγουμε τα μπλακ...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως είπε, το έργο...

«Αίαντας»: Αυτό είναι το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού(φωτό)

Μόλις προχθές γράφαμε για το τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) που προμηθεύεται το Πολεμικό Ναυτικό, δωρεά του ιδρύματος Λασκαρίδη, μετά τα πλοία «ΑΤΛΑΣ...

ΝΑΤΟϊκό χαστούκι στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Μεγάλο φιάσκο χθες, Τετάρτη 28 Ιουλίου, για τις τουρκικές επιδιώξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Το θέμα προέκυψε στη ΝΑΤΟική άσκηση που είχε...
ΣΥΡΙΖΑ: Ως κίνηση απελπισίας χαρακτηρίζει την πρόταση της Ν.Δ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση Καλογρίτσα

Πόθεν έσχες: Οι “φτωχοί” της Βουλής σε σχέση με τους συναδέλφους τους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνει συνολικό καθαρό εισόδημα λίγο πάνω από 35 χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα, από μερίσματα παίρνει 7,61 ευρώ, ενώ από ακίνητα παίρνει...
Βουλή: Η δήλωση Δρίτσα για τη 17 Νοέμβρη προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης

Όλα τα πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών – Δείτε τις δηλώσεις

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής αλλά και ευρωβουλευτών, εξωκοινοβουλευτικών υπουργών καθώς και περιφερειαρχών και δημάρχων από την Επιτροπή...

Βρείτε μας

7,799ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κικίλιας: 5 εκατ. Έλληνες πλήρως εμβολιασμένοι

«Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε», έγραψε στο twitter ο...

Κικίλιας: Εντός του Αυγούστου η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών

Εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού και για τα παιδιά...

Κικίλιας: Από 10 έως 50 ευρώ σε φαρμακοποιούς και γιατρούς για τον εμβολιασμό πολιτών

Τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για τους εμβολιασμούς των πολιτών ανακοίνωσε ο υπουργός...

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή