Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Κικίλιας: Σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς – 53% του πληθυσμού με μία δόση

«Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», τις εργασίες του οποίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το διήμερο Διεθνές Συνεδρίου διοργανώνουν στην Αθήνα το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποίησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας Κατερίνα Μεσημέρη.

 Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην Ελλάδα, ο λαός μας και η Κυβέρνησή μας, από κοινού, έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της COVID-19.
Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.
Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Και αυτό το Διεθνές Συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω.

Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον ΠΟΥ Ευρώπης και τον αγαπητό μας φίλο, Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Hans Kluge και, φυσικά, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργασία η οποία απέδωσε καρπούς.
Αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθήσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα, στο δρόμο που υπέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της φροντίδας υγείας αναδείχθηκαν ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτή την προσπάθειά τους, παραμένουμε υπόχρεοι σε αυτούς.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την πραγματοποίηση άλλων μεταρρυθμίσεων στην υγειονομική πολιτική, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στον ΠΟΥ.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, μια σημαντική πρόκληση που έχει εμφανιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν το ζήτημα της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών, που είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ.

Σήμερα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση: την επίτευξη του τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων.

Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Δεν μας αρκεί αυτό. Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την Ψυχική Υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά μετά από την 17μηνη μάχη με την πανδημία.

Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησής μας και γι’ αυτό ενώνω τη φωνή μου με τη δική του και παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί.
Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα.

Σε αυτό το Συνέδριο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις αόρατες, αλλά πολύ σημαντικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας: τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία και στα συστήματα ψυχικής υγείας μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελληνική Κυβέρνηση στο σύνολό της, από τη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας έχουμε αναγνωρίσει τη σημασία της Ψυχικής Υγείας. Σήμερα, προβάλλουμε αυτή μας τη δέσμευση για την προώθηση της ατζέντας  αναφορικά με τα θέματα Ψυχικής Υγείας, παρέχοντας το βήμα για αυτήν τη σημαντική και κατάλληλη για τη στιγμή συζήτηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την συνεχή προσπάθειά του και την υποστήριξή του στο θέμα της Ψυχικής Υγείας, τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη και καλό φίλο της Ελλάδας, Δρ. Hans Kluge και όλους τους συναδέλφους μας στον ΠΟΥ για την εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς της υγειονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης και της πραγματοποίησης αυτού του Συνεδρίου και την Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, για την ανάληψη του ρόλου της με αξιοθαύμαστη ευθύνη και αφοσίωση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κικίλιας: Έρχεται η επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού “ΜΙΝΩΑΣ”

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας...

Κικίλιας: Δέκα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, υπάρχουν 4 αγνοούμενοι

Η ανεύρεση τριών ακόμη νεκρών ανθρώπων ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων από την...

Κακοκαιρία Daniel – Β. Κικίλιας: Προσοχή για το επόμενο 24ωρο

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη, το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης...

Κακοκαιρία Daniel: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Κικίλια στην Πολιτική Προστασία

Σύσκεψη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και...