Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Κικίλιας: Συμβολική κίνηση να εμβολιαστούν μαζί με τον πρωθυπουργό οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης

“Ο Πρωθυπουργός έχει την προσωπική επιμέλεια σε όλα τα θέματα αυτής της τεράστιας υγειονομικής κρίσης της πανδημίας και, φυσικά, στο θέμα της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού”, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Σκαι.

Επίσης μίλησε για μια κίνηση συμβολισμού να μπορέσουν οι πολιτικοί αρχηγοί να εμβολιαστούν μαζί με τον Πρωθυπουργό και να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία. “Και όσοι έχουμε διατελέσει Υπουργοί Υγείας να κάνουμε το ίδιο, και ενδεχομένως και άλλοι συμπολίτες μας, έτσι ώστε να παρακινήσουμε και να δείξουμε στον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι  το υπουργείο συντονίζεται με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Προεδρία της Κυβέρνησης και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για τον τρόπο με τον οποίον θα προχωρήσουμε σε αυτό που είναι η μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας. Όταν θα εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), θα τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εντός 24 ωρών θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα.

Υπάρχει κοινός μηχανισμός προμήθειας εμβολίων μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έγκριση μέσα από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα πάντα περνάνε μέσα από την ευρωπαϊκή μας οικογένεια, στον ίδιο χρόνο για όλες τις χώρες, με το ίδιο κόστος όλες οι χώρες – το εμβόλιο φυσικά είναι δωρεάν για τους πολίτες – με τους ίδιους κανόνες ασφαλείας για όλες τις χώρες, ανέφερε ο κ. Β. Κικίλιας.

Για να πετύχει αυτή η τεράστια επιχείρηση στη χώρα μας, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια συμπολίτες μας με εκατομμύρια εμβόλια – τα περισσότερα από αυτά είναι σε δύο δόσεις, συνέχισε ο κ. Β. Κικίλιας. “Έχουμε εκπονήσει ένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό σχέδιο μεταφοράς, συντήρησης και ψηφιακής διαχείρισης των δεδομένων, που αφορά Κέντρα Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, μία υποδειγματική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και όλο αυτό μαζί θα κρίνει το πώς θα επιστρέψουμε κατ’ αρχάς, σε μια μερική κανονικότητα και σιγά-σιγά πώς θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, πώς θα κινηθούμε στην κοινωνία, πώς θα επιστρέψουμε στην εργασία μας, πώς θα ξαναγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους”.

 Εξηγώντας τη διαδικασία ο υπουργός Υγείας είπε ότι “υπάρχει πρώτα από όλα η άυλη συνταγογράφηση και η δυνατότητα να μπούμε όλοι και να εγγραφούμε, έτσι ώστε να μας έρθει ένα απλό sms, το οποίο θα μας ορίζει ραντεβού σε ένα εμβολιαστικό κέντρο, που είναι τα Κέντρα Υγείας μας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 1.018 κέντρα ήδη με προσομοιώσεις και ασκήσεις.

Υπάρχει η δυνατότητα στην πλατφόρμα που φτιάχνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι πολίτες θα μπορούν διαδραστικά να επικοινωνούν με το Κράτος, να πάει το Κράτος δηλαδή στους πολίτες και να τους ενημερώσει για το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιαστούν και τις προτεραιότητες που υπάρχουν, δηλαδή τους υγειονομικούς και μετά τις ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, τα γηροκομεία μας, οι ειδικές δομές”.

Ο κ. Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι “στις δομές εκείνες που είναι δύσκολη έως αδύνατη η μετακίνηση, το Κράτος θα πάει στον πολίτη. Οι κινητές ομάδες, οι ΚΟΜΥ του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας, θα πάνε στα γηροκομεία μας και θα εμβολιάσουν το σύνολο των ωφελούμενων και το προσωπικό. Θα πάνε σε κλειστές δομές. Θα βρούμε τρόπο να φτάσουμε εκεί που κάποιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να έρθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα εμβολιάσουμε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο”.

Σε ότι αφορά την πίεση του συστήματος υγείας, υπουργός ανέφερε ότι “τα Περιφερειακά νοσοκομεία Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Φλώρινας, μικρά Νοσοκομεία που προφανώς δεν είχαν φτιαχτεί για μια πανδημία, δίνουν τεράστιο αγώνα. Έχουμε πάει εκεί, επιπλέον 167 γιατρούς, 265 νοσηλευτές, 110 άτομα λοιπό προσωπικό, 50 ιδιώτες γιατροί πήγαν την τελευταία εβδομάδα.

“Θέλω να αναλογιστεί όλη η Ελλάδα γιατί αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Αν αγαπάμε την οικογένειά μας, αν αγαπάμε το συνάνθρωπό μας, αν θέλουμε να είμαστε μια ενωμένη κοινωνία, μια κοινωνία με αλληλεγγύη, πρέπει φέτος να προσέξουμε ο ένας τον άλλον. Δεν πειράζει αν δεν κάνουμε τα κλασικά Χριστούγεννα τα οποία κάναμε άλλα χρόνια. Ζούμε μια πανδημία, μία τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Είναι τεράστιο το διακύβευμα”, σημείωσε.

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα αρνηθεί κανείς να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια

“Είδα την ανακοίνωση που έκαναν οι τρεις πρώην Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα εμβολιαστούν από κοινού. Είναι μια ευγενής είδηση, είπε ο κ. Β. Κικίλιας.

Είναι μια κίνηση συμβολισμού να μπορέσουν οι πολιτικοί αρχηγοί να εμβολιαστούν μαζί με τον Πρωθυπουργό και να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία. Και όσοι έχουμε διατελέσει Υπουργοί Υγείας, και ενδεχομένως και άλλοι συμπολίτες μας, έτσι ώστε να παρακινήσουν και να δείξουν στον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, είναι για να μας προστατεύσει, να δημιουργήσει τείχος ανοσίας και ότι αυτή η προσπάθεια είναι γενική.

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα αρνηθεί κανείς αυτή την συλλογική, ομαδική, εθνική προσπάθεια. Είναι βέβαια προσωπική απόφαση του καθενός, αλλά πιστεύω ότι πάνω από όλα είμαστε πατριώτες, πάνω από όλα αγαπάμε την χώρα μας και μετά έρχονται όλα τα άλλα”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...
Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..)...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο...

Μητσοτάκης: Η αναβάθμιση της οικονομίας φέρνει μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και επιδόματα

Στην αναβάθμιση της ελληνικής Οικονομίας και στις δυνατότητες που έδωσε για την αύξηση του...

Μητσοτάκης από Αγ. Δημήτριο: Μοναδικό μέλημα της αντιπολίτευσης είναι πώς θα πέσω εγώ, όχι μια πρόταση διακυβέρνησης

Βόλτα σε καφέ και μαγαζιά του Αγίου Δημητρίου, όπου συνομίλησε με κατοίκους και πολίτες,...