ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ σημειώσατε 1Χ2…

27
Ανδρουλάκης στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το που θα βρίσκεται ο καθένας το 2021 είναι προσωπική επιλογή - Το που όμως οι ψηφοφόροι είναι συλλογική ευθύνη

Στην τριπλή παραλλαγή φαίνεται να το έχουν ρίξει ορισμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για να αντιμετωπίσουν το ιδεολογικό και πολιτικό τους αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικές είναι τρεις αναφορές του Ν. Ανδρουλάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα εσωκομματικά του κόμματός του και τη σχέση με τους ευρω-σοσιαλιστές, όπως μάλιστα παρουσιάζονται σε φιλικά του μέσα ενημέρωσης.

Τι εννοεί ο «ποιητής» 1 (τοποθετείται υπέρ ή κατά της καταψήφισης των Πρεσπών από το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ);

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “Κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους χειρισμούς στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «δεν είχαμε καθαρή γραμμή και επιτρέψαμε στον Τσίπρα να το παίξει προοδευτικός». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κάποιος που έχει κάνει υπουργός του ΠΑΣΟΚ να λέει όχι σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Ταυτόχρονα εξέφρασε τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο σκέλος που χρησιμοποιεί άλλους όρους από την ονομασία της χώρας για την υπηκοότητα και τη γλώσσα και άσκησε κριτική «σε όσους χρησιμοποίησαν ένα εθνικό θέμα για να ανοίξουν την πόρτα της εξουσίας και του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.”

Διαβάστε επίσης:  Τον θυμάστε; Ο Καρανίκας επανέκαμψε και καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον κορονοϊό

Τι εννοεί ο «ποιητής»2 (είναι ανύπαρκτη η εσωκομματική αμφισβήτηση ή όταν κι ο ίδιος ανησυχεί ενόψει έκτακτου συνεδρίου για τη συμπεριφορά της ηγεσίας είναι φυσικό να αποχωρούν μέλη και στελέχη);

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “Για την περαιτέρω πορεία του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι οι καθαρές επιλογές θέλουν ρίσκο, επισημαίνοντας την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία όπως ανέφερε, «παρουσιάζουν ως διάσπαση την αποχώρηση λίγων μελών». Για το συνέδριο ζήτησε μεγαλοθυμία κι όχι μικροψυχίες και οι προσωπικές στρατηγικές να μπουν στην άκρη.”

Τι εννοεί ο ποιητής 3 (θέλει την παραμονή του ΚΙΝΑΛ στο ευρω-σοσιαλιστικό κόμμα ή επιθυμεί την αποχώρησή του από αυτό);

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ “Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε προ αποφάσεων και όσους στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «φλερτάρουν» με τον Αλέξη Τσίπρα: «Ή Κίνημα Αλλαγής ή ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο δε χωράνε στο ΕΣΚ!»”

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…