Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
33.6 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης – Όλα τα ονόματα

Φουντώνει η ονοματολογία σχετικά με τους ανθρώπους που θα επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις θέσεις-κλειδιά στη Βουλή και το κόμμα.

Την Τρίτη στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και εκεί ο νέος πρόεδρος αναμένεται να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής. Τη σύσκεψη τη συγκαλεί ο νυν γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος δεν θα παραμείνει όπως φαίνεται στη θέση του.

Ο κ. Κεγκέρογλου απέσυρε την υποψηφιότητά του όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές και στη συνέχεια τον στήριξε, συνοδεύοντάς τον μάλιστα και στην προεκλογική του περιοδεία. Δεν θα πρόκειται όμως για εκδικητική κίνηση, καθώς είναι δεδομένο ότι οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Κεγκέρογλου δεν έχουν καλή χημεία, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ είχαν άγρια κόντρα, με τον βουλευτή Ηρακλείου να επιτίθεται σφοδρά στον ευρωβουλευτή και νέο αρχηγό.

Στην πρώτη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κ.Ο. θα γίνει μια εισήγηση για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει πρόεδρος, αλλά επικεφαλής Κ.Ο. , ο οποίος θα είναι ο «αντ’ αυτού» στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του Realfm και της Realnews Μαριτίνας Ζαφειριάδου, ο επικρατέστερος για αυτή τη θέση είναι ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας, που είναι ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Έχει καλές περγαμηνές, είναι ήπιων τόνων και διαβασμένος κάθε φορά που παίρνει τον λόγο στη Βουλή. Ανήκει στη γενιά των 40ρηδων και η επιλογή αυτή θα είναι το πρώτο δείγμα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης υπηρετεί το μήνυμα της ανανέωσης.

Νίκος Ανδρουλάκης

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να ακούγεται έντονα και το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος υπηρετεί διαχρονικά την ενότητα στο κόμμα. Αν προτείνει τελικά τον κ.Κατρίνη, που είναι και το πιθανότερο, δεν αποκλείεται ο κ. Σκανδαλίδης να οριστεί πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Σημειώνεται ότι για τις θέσεις του επικεφαλής της Κ.Ο και του γραμματέας της Κ.Ο. υπάρχει εισήγηση και ακολουθεί ψηφοφορία. Αντίθετα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται από τον πρόεδρο.

Για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. ακούγονται διάφορα ονόματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του Realfm και της Realnews Μαριτίνας Ζαφειριάδου, ένα όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και το οποίο έχει ιδιαίτερη σημειολογία είναι αυτό του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος υπήρξε συνυποψήφιος του κ. Ανδρουλάκη. Μπορεί να έχει ξεκάθαρα διαφορετικές θέσεις από τον νέο πρόεδρο, όμως ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να δώσει φωνές στις τάσεις και αυτό ήταν κάτι που διεμήνυσε και τη Δευτέρα στη σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες.

Όσον αφορά στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, παίζουν πολύ τα ονόματα των βουλευτών που στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλαδή της Ευαγγελίας Λιακούλη, του Γιώργου Φραγκίδη, του Απόστολου Πάνα και του Δημήτρη Μπιάγκη.

Όμως ακούγονται και ονόματα βουλευτών που στήριξαν συνυποψηφίους του όπως της Χαράς Κεφαλίδου και της Νάντιας Γιαννακοπούλου, οι οποίες ήταν στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου. Είναι όμως νέες και γυναίκες, και αυτά είναι στοιχεία που θέλει να αναδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομάδα που θα συγκροτήσει. Ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, που επίσης στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο. Από αυτούς που στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου ακούγονται πολύ τα ονόματα του Γιώργου Αρβανιτίδη και του Γιώργου Μουλκιώτη.

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε τη Δευτέρα την κατεύθυνση του αυξημένου ρόλου που θα έχουν οι βουλευτές γενικά, χωρίς να χρειάζεται να έχουν κάποια ιδιαίτερη θέση για να προβάλλονται. Αυτό σημαίνει ότι στο «χαρτοφυλάκιό» του ο καθένας θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, πιθανόν και λόγω της απουσίας του κ. Ανδρουλάκη από τη Βουλή.

Τα ονόματα που «παίζουν» για τις θέσεις στο κόμμα

Στο κόμμα θέσεις κλειδιά θα έχουν τρεις άνθρωποι. Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, πολύ στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, νέο παιδί με πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες και ο Ηρακλής Δρούλιας. Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά περισσότερα, είναι σίγουρο ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο κόμμα.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύνθεση της ομάδας της επικοινωνίας. Για λογαριασμό του κόμματος υπεύθυνος είναι ο Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τον Νίκο Βοσδογάνη, που ήταν ο πιο στενός συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και παραμένει επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος.  Όσον αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι προσωπικά του κ. Ανδρουλάκη, υπεύθυνος θα είναι ο Βαγγέλης Τσόγκας ως σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής, συνεπικουρούμενος από τον Βασίλη Πανάγου. Και οι δύο είναι νέα παιδιά, πολλά χρόνια δίπλα στον νέο πρόεδρο και ιδιαίτερα ικανοί στην επικοινωνία.

ΠΑΣΟΚ και…;

Όσον αφορά στο όνομα του κόμματος, το πιθανότερο είναι να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία – το είχε πει εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης στην προεκλογική του εκστρατεία. Έτσι, το πιθανότερο είναι στο συνέδριο του κόμματος, όποτε αυτό γίνει, να εισηγηθεί μια σύνθετη ονομασία η οποία ενδεχομένως να είναι ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που όλο και πιο συχνά αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης. Κι αυτό για να μπορεί να «χωρέσει» όλες τις συνιστώσες που τώρα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του Κινήματος Αλλαγής. Σημειώνεται ότι υπάρχουν κάποιες συνιστώσες στο ΚΙΝΑΛ (Ανανεωτική Αριστερά, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ) που είναι μεν μικρότερες σε δύναμη από το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πολύ σημαντικές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελλάδα και Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους στον Έβρο, εκεί όπου η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθαν αντιμέτωπες με την πρωτοφανή τουρκική...

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές

Ερωτηθείς για τις πρόωρες εκλογές -κατά της διάρκειας της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής– ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχω εξαντλήσει το θέμα για...

Σύνοδος Κορυφής: Ολόκληρη Ευρώπη «παρακαλάει» τον Ερντογάν για… «αποκλιμάκωση»!

«Ανησυχεί» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, τις οποίες ωστόσο δεν χαρακτηρίζει προκλητικές και αντί να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και...

Η τουρκική προκλητικότητα και η διαρκής αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Πού το πάει η Τουρκία; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Αποτελεί η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας μέρος της επικείμενης φιέστας; Αυτά είναι τα...

Μητσοτάκης: Η Αθήνα καλύπτεται από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία

“Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των Συμπερασμάτων το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία...
Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Πόθεν έσχες: Δείτε τα εισοδήματα που δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) των πολιτικών που αφορούν στη χρήση του 2020 και...

Ανατροπή: 2 Μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων Apache για την Αεροπορία Στρατού

Με γοργούς ρυθμούς ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς για την πλήρη ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού με επιθετικά ελικόπτερα. Eδώ και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,016ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΕΡΤ: Ποια πρόσωπα θα… χαιρετήσουν τον Πλάτανο;

Για τρίτη σεζόν, αλλά με σημαντικές αλλαγές και αποχωρήσεις, συνεχίζει το «Χαιρέτα μου τον...

Στην Αθήνα ο Γενικός Πρόξενος Μαριούπολης

Στην Αθήνα επέστρεψε, έπειτα από ένα ταξίδι περίπου πέντε ημερών εν μέσω βομβαρδισμένων τοπίων,...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη

Με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος...

Σημαντικά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή το 2021 σε όλο τον κόσμο

Η χρονιά του 2021 σημαδεύτηκε από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, του πρίγκιπα Φιλίππου,...