“Κινδυνεύει” το ευρώ απο το προσφυγικό, επιβεβαιώνει η Μέρκελ

79
ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Συμφωνία επί της αρχής για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

Λόγω του προσφυγικού το ευρώ δέχεται ισχυρές πιέσεις αποκάλυψε σε κομματική συγκέντρωση η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τις Καγκελάριο πολλές είναι οι χώρες οι οποίες επέλεξαν να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο εις βάρος της Ελλάδας.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι η διαμάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη απειλεί το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πόλη Φολκμάρσεν όπου πραγματοποιήθηκε η κομματική συγκέντρωση η Καγκελάριος δήλωσε αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κρατούν διάφορες χώρες:

Αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, με ορισμένες χώρες να τραβούν τον δικό τους δρόμο εις βάρος μίας άλλης χώρας, όπως η Ελλάδα – αυτός δεν είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος

Διαβάστε επίσης:  Θανατική ποινή για όσους διακινούν ναρκωτικά θα προτείνει ο Τραμπ

Αξίζει να τονιστεί πως σε πρόσφατες δηλώσεις της καγκελάριος της Γερμανίας πήρε το μέρος της Ελλάδας σημειώνοντας πως ήδη η χώρα μας έχει πολλά προβλήματα.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναμένεται να έχουν την Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες των 28 χωρών της ΕΕ. Στόχος της συνάντησης θα είναι ο περιορισμός των αυξημένων προσφυγικών ροών.

Την Τρίτη ο Κροάτης πρωθυπουργός Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, αναμένεται να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της «έστειλε το μήνυμά της στους ψηφοφόρους τριών γερμανικών κρατιδίων, στα οποία θα διεξαχθούν εκλογές στις 13 Μαρτίου».