Κινδυνολογεί και εκβιάζει ο Τσίπρας: Μιλά για νέο Μνημόνιο ενώ έφερε σκληρή λιτότητα

48
Τσίπρας: Η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα, σαρώνει το κράτος ως λάφυρο

Δηλώσεις για την ελληνική οικονομία μετά την έκθεση βόμβα της Κομισιόν και τα 1,9 δισ. ευρώ έκανε από το Μέγαρο Μαξίμου ο κινδυνολόγος Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση σε δανειστές και Νέα Δημοκρατία και μιλώντας για απολύσεις και νέα μέτρα λιτότητας που θα έρθουν αν βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεχνάει όμως ότι ο ίδιος έφερε σκληρό Μνημόνιο που “γονάτισε” τους Έλληνες.

«Μια εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου είπα την πλήρη αλήθεια στον λαό. Σήμερα όλα είπα τότε επιβεβαιώνονται. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας.

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είχε χαρακτήρα στήριξης στα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη εντός και εκτός να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας», επεσήμανε αρχικά και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης:  Το δραματικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη: Απαγορεύτηκε η άσκοπη κυκλοφορία στην Ελλάδα

«Σήμερα έφθασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων από το 2014 από τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μητσοτάκης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ο Μητσοτάκης και σήμερα επιμένει στην ανάγκη επιστροφής στο 1 προς 5 στο δημόσιο ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1.

Οταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα είναι λογικό σε κάποιους να ανοίγει η όρεξη και να να ζητούν μέτρα λιτότητας και απολύσεις.

Πρέπει να συγκρίνουμε προγράμματα και να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του λαού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο κύκλος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες των μνημονίων. Ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή των Ελλήνων και των Ελληνίδων».