Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020
24.6 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1880.... Για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική ιστορία) ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος.

Κίνητρα για ανάπτυξη του δικτύου σε νέες περιοχές στον κανονισμό διανομής φυσικού αερίου

Κίνητρα για ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές με περιορισμένο ή και μηδενικό κόστος για τους καταναλωτές παρέχει ο Κανονισμός Τιμολογίων Διανομής Φυσικού Αερίου, που εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και αναμένεται να δημοσιευθεί την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Με τον κανονισμό προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού των «μονοπωλιακών» χρεώσεων για την χρήση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις τρεις περιοχές της χώρας, όπου έχει αναπτυχθεί (Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία) και σε όποια άλλα σημεία αναπτύσσεται σταδιακά.

Τα τιμολόγια θα εγκρίνονται κάθε χρόνο από την ΡΑΕ, ούτως ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες, οι αποσβέσεις και μια εύλογη απόδοση επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων. Όπως και στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ (διαχειριστής του δικτύου υψηλής πίεσης) ο κανονισμός προβλέπει ότι από τα κεφάλαια αυτά θα αφαιρούνται όλες οι επιχορηγήσεις που έχουν καταβληθεί για την κατασκευή των δικτύων κ.λπ. παγίων εγκαταστάσεων.

Σε σχέση με τους τελικούς καταναλωτές, οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται προβλέπουν ότι:

Τα τέλη σύνδεσης καθορίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο διαχειριστής να ανακτά μέσω αυτού, μέρος ή το σύνολο του κόστους κατασκευής της εξωτερικής εγκατάστασης για κάθε νέο σημείο παράδοσης.
Για να ενθαρρυνθεί η διείσδυση του φυσικού αερίου, μπορούν να εφαρμόζονται εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης. Το ποσοστό της έκπτωσης εγκρίνεται από τη ΡΑΕ.

Διευκολύνεται η ανάπτυξη του δικτύου σε νέες περιοχές, καθώς προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό των τελών επέκτασης (που πληρώνουν οι καταναλωτές) ο διαχειριστής θα λαμβάνει υπόψη εκτός από το κόστος του έργου, τις προβλέψεις για την αύξηση της ζήτησης στην περιοχή, όπου επεκτείνεται το δίκτυο και την δυνατότητα επιμερισμού του κόστους σε περισσότερους καταναλωτές. Επιπλέον, θα προϋπολογίζει τα έσοδα από τα τέλη σύνδεσης και τη λειτουργία του δικτύου. Στις περιπτώσεις που το έργο επέκτασης μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί, το κόστος της επέκτασης για τους καταναλωτές μπορεί να είναι ακόμη και μηδενικό.

Ορίζονται τέσσερις Κατηγορίες Τελικών Πελατών (οικιακοί, εμπορικοί, μεγάλης κατανάλωσης μη εμπορικοί πελάτες και βιομηχανικοί τελικοί πελάτες) για τις οποίες θα ισχύουν διαφορετικά τιμολόγια διανομής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πώς επηρεάζει ο Κορωνοϊός την αγορά ακινήτων

Πώς επηρεάζει ο Κορωνοϊός την αγορά ακινήτων

Τους τρόπους με τους οποίους μια δικηγορική εταιρεία που παρέχει νομικές υπηρεσίες στην αγορά ακινήτων, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί στο έργο...

Αναδρομικά: Νέο “κύμα” αγωγών από συνταξιούχους – Ποιοι και γιατί προσφεύγουν

Οι πληρωμές των αναδρομικών άρχισαν στους συνταξιούχους, όμως την ίδια ώρα πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αγωγές για τα "κουτσουρεμένα" ποσά. Οι...
Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός.

Μειωμένα ενοίκια: Λάθη σε 200.000 δηλώσεις – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο 2020 υποχρεώθηκαν να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που...

Νέος Πτωχευτικός: Ποιοι και γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους – Οι “γκρίζες...

Στη Βουλή προς ψήφιση εισάγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2013 και προβλέπει δύο ρυθμιστικές του ιδιωτικού...

Τα αναδρομικά για τις συντάξεις θανάτου, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αναδρομικά για τις συντάξεις θανάτου, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τα αναδρομικά και την...
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 28.401 δικαιούχου

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 28.401 δικαιούχου

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 28.401 δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σταϊκούρας: Το 2021 αφετηρία μιας νέας πορείας με υψηλή ανάπτυξη – Οι οκτώ “μοχλοί” χρηματοδότησης

Μέσω 8 «κινητήριων μοχλών» θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το...

Σκυλακάκης: Η ανάπτυξη θα έρθει σίγουρα το ’21, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς

Μήνυμα ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τις παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση...

Μητσοτάκης: Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας

"Ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται...

FAZ: Οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα λόγω Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην οικονομία της Ελλάδας, την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, καθώς επίσης και...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή