Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Κλειστά τα σχολεία σε Μύκονο, Τήνο, Άνδρο λόγω κακοκαιρίας

Την αναστολή λειτουργίας για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 όλων των σχολικών μονάδων του νησιού λόγω της έντονης κακοκαιρίας αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά στο νησί αναμένεται να επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ).

Νωρίτερα ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο Δήμος Άνδρου. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Άνδρο, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (26/9 – 27/9).

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος, ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Εθνοφρουρά, Σχολικές Επιτροπές κλπ) στο δημαρχείο Άνδρου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, επειδή η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ!

Ο Δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, ήτοι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που προβλέπονται να επικρατήσουν στην περιοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο.

Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.

Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.

Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες που σχολάνε οι μαθητές – Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, σχετικά με τις ώρες...

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από χθες το βράδυ. Σήμερα, αναμένονται βροχές...

Ισχυρή κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς ρεύμα περιοχές από πτώση δέντρων – Κλειστά σχολεία

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στον...