«Κλίνατε επί… Δεξιά» στην ΕΡΤ

54
Γερμανικός Τύπος: «Νέα αρχή στην Αθήνα»


Η αλλαγή είναι εμφανής.

Τοις πάσι γνωστό ότι, ανέκαθεν, η ΕΡΤ έπαιρνε… γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Από το Ραδιομέγαρο επί εποχές ΠΑΣΟΚ, περάσαμε στην περίοδο των golden boys της δημόσιας τηλεόρασης επί Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή, κυρίως Θοδωρή Ρουσόπουλου για να τα λέμε όλα.

Και, κατόπιν, στην ΕΡΤ επί Σαμαρά που μεταλλάχθηκε στην… ΣυριζΕΡΤ, κατά πως την αποκαλούν οι αμφισβητίες της.

Συνέβαινε, συμβαίνει. Και, κατά τα ψέματα, θα συμβαίνει.

Ενόψει λοιπόν της επικείμενης αλλαγής του κυβερνητικού καθεστώτος, στο Ραδιομέγαροι αρκετοί «καρεκλοκένταυροι» ήδη κάνουν στροφή… προς τα δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία. Το πρόσφατο σκηνικό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, είναι ενδεικτικό.

Ο βουλευτής ζήτησε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να αναφέρονται σε «13η σύνταξη» και όχι σε «επίδομα», κάτι που μέχρι και πριν από λίγο καιρό θα περνούσε στα… ψιλά. Ωστόσο έφτασαν, οι της ΕΡΤ, έως και σε συνδικαλιστική αντίδραση ζητώντας από την ΕΣΗΕΑ να βγάλει καταδικαστική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:  Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος και τρεις πρωθυπουργοί στη δεξίωση της Γιάννας Αγγελοπούλου

Τα… φίλια πυρά της ΕΡΤ προς τη Νέα Δημοκρατία είχαν αρχίσει λίγο καιρό πριν. Τότε που η Κατερίνα Ακριβοπούλου, από την απογευματινή ζώνη, πήρε την εκπομπή της και πήγε τα μεσάνυχτα, με τηλεθέαση που αγγίζει το… μηδέν. Συνάμα, άρχισαν να καλούνται πιο συχνά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, από ό,τι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χαλί για την επόμενη μέρα… στρώνεται. Και όποιος αντέξει.