Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Κοινή επίσκεψη των Δημάρχων κ.κ. Μπακογιάννη και İmamoğlu στο Οικουμενικό Πατριαρχείο(φωτό)

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Κοινή επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, οι δήμαρχοι Αθηναίων και του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως, Εντιμ. κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Ekrem İmamoğlu.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου τους κυρίους Δημάρχους, οι οποίοι συνοδεύονταν από συνεργάτες τους, υποδέχθηκε ο Πρωτοσυγκελλεύων του Οικουμενικού Πα-τριαρχείου κ. Θεόδωρος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυ-λής.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσυγκελλεύων, τους συνόδευσε στο Ευγενίδειο Μέγαρο, όπου τους ανέμενε και τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την από κοινού επίσκεψη των επικεφαλής των δύο ιστορικών πόλεων στο Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Κατά την επακολουθήσασα συνάντησή τους, ο Παναγιώτατος επεσήμανε, μεταξύ άλ-λων, τη σημασία της ανάπτυξης στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων προς όφελος όχι μόνον των πολιτών τους, αλλά γενικότερα των λαών της Ελλάδος και της Τουρκίας, και υπενθύμισε την αντίστοιχη επίσκεψη στο Φανάρι, που πραγ-ματοποίησαν, το 1988, οι προκάτοχοί τους, δήμαρχοι Μιλτιάδης Έβερτ και Bedrettin Dalan. Επίσης, αναφέρθηκε και στις πολύ καλές σχέσεις που ανέπτυξε επί της Δη-μαρχίας του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον τότε Δήμαρχο της Πόλεως και νυν Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

“Ευχόμεθα εν πάση περιπτώσει οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, των δύο χωρών και των δύο λαών, να καλλιεργούνται και να προοδεύουν επ’ αγαθώ αμφοτέρων των πλευρών”, σημείωσε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: “Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών, γέφυρα φιλίας, ειρήνης, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών”.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, παρέστησαν οι Σεβ. Αρχιερείς Γέ-ρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αυστραλίας κ. Μακάριος και Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, ο Εντιμολ. Άρχων κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πα-τριαρχικού Γραφείου, καθώς και οι συνεργάτες των κυρίων Δημάρχων.

Μετά το πέρας της κατ΄ ιδίαν συναντήσεώς τους, ο Παναγιώτατος αποχαιρέτησε τους δύο Δημάρχους στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου.

Ακολούθως ο κ. Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του προσκύνησαν στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Πρωτοσυγκελλεύων κ. Θεόδωρος τους ενημέρωσε για την ιστορία του, καθώς και για τα ιερά λείψανα και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο Ευρώπης

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της...

Ετοιμάζει βαλίτσες: Αυτό είναι το νέο βήμα του Κώστα Μπακογιάννη μετά το δήμο Αθηναίων

Μπορεί να θεωρούνταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε...

Περιπέτεια υγείας για την Ντόρα Μπακογιάννη

Περιπέτεια υγείας για την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ένιωσε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να πέσει...

Μετά τη βαριά ήττα: Το επόμενο βήμα του Κώστα Μπακογιάννη που λίγοι περίμεναν

Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα από τον Χάρη Δούκα έχει πολλές εξηγήσεις,...