«Κολομβία» ή αλλιώς Αλβανία: Γεμίζουν την Ευρώπη με ναρκωτικά αξίας 4 δις ευρώ/χρόνο

81

Αλβανία η ‘Κολομβία της Ευρώπης’

Η βρετανική εφημερίδα ‘Independent’ φιλοξενεί σήμερα ένα άρθρο που ασχολείται με το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη. Το άρθρο χαρακτηρίζει την Αλβανία ως ‘Κολομβία της Ευρώπης’, καθώς έχει καθιερωθεί ως η έδρα της εμπορίας ναρκωτικών στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το άρθρο σημειώνει ότι οι αλβανικές συμμορίες είναι οι πιο ισχυρές στον κόσμο στην ηρωίνη και την κοκαΐνη και ότι οι διακινητές αγοράζουν τις αρχές από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας μέχρι αυτές της Σμύρνης στην Τουρκία, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μετακίνηση των ναρκωτικών….

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μαριχουάνα φέρνει στην Αλβανία περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της όταν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας το 2017 έφτασε τα 13,04 δισ δολάρια.
Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο της ΕΕ, σημειώνει ότι η Αλβανία δεν είναι τόσο το κέντρο καλλιέργειας, αλλά το κέντρο συγκέντρωσης και διανομής. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα των ναρκωτικών χρησιμοποιούνται για πολυτελείς κατασκευές κατά μήκος της ακτής και στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:  Νεπάλ: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις