Κομισιόν: Κάνει λόγο για “συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας»

21
προεκλογικούς ρυθμούς, Ευρώπη,

Ένα θέμα που καταγράφεται στα “γκρίζα” χθεσινά αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι και το “συμπληρωματικό μνημόνιο”.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν εστιάζει στην απόφαση του Eurogroup η οποία κάνει λόγο για «συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» το οποίο προβλέπεται από την απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση.

«Το συμπληρωματικό μνημόνιο συνιστά προϋπόθεση» εξηγεί η Κομισιόν και τονίζει πως «η εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια».

Για το ΔΝΤ:

Η Κομισιόν επισημαίνει πως «η διοίκηση του Ταμείο θα συστήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία, πριν το τέλος του έτους» και συμπληρώνει:

Διαβάστε επίσης:  "Κούρεμα" για 81.000 δάνεια του πρώην ΟΕΚ - Όλη η διαδικασία υποβολής της αίτησης

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά».