Κομισιόν: Προτάσεις για ένα καλύτερο …ευρωπαϊκό καλοκαίρι!

15
Κομισιόν: Προτάσεις για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό καλοκαίρι!

Οι υπουργοί Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις που κατέθεσε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά… και οι καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον είπε χαρακτηριστικά «το καλοκαίρι δεν ακυρώθηκε! Αλλά, σίγουρα θα είναι διαφορετικό». Μιλώντας στο Politico η Γιόχανσον σχολίασε πάντως επικριτικά τις διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό λέγοντας πως φυσικά τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα αυτό…  Προσέθεσε όμως  «μπορείς να έχεις φούσκες και είναι οκ… όμως θα πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι παράνομη η διάκριση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Η Γιόχανσον μάλιστα είπε πως «η γαλλική εξαίρεση» από τη διαδικασία της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο προσέθεσε πως «από όσο έχω ενημερωθεί δεν θα υπάρξουν τέτοιες εξαιρέσεις… οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλους».

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαΐου

Ιταλικό «φλερτ» με τους τουρίστες…

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών μπήκε και αυτός… στο χορό άλλων ομολόγων του από τους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς προσκαλώντας τους να επισκεφθούν τις μαγευτικές ακτές της χώρας του.

Απευθυνόμενος στους 80 εκατομμύρια Γερμανούς ο Λουίτζι ντι Μάϊο μιλώντας στην Bild είπε χαρακτηριστικά: «η έκκληση μου είναι ξεκάθαρη… και την απευθύνω σε όλους τους Γερμανούς μέσω της εφημερίδας σας… Ελάτε για διακοπές στην Ιταλία. Ελάτε να επισκεφθείτε τις παραλίες μας, τις θάλασσες μας, τα ορεινά χωριά, γευθείτε την κουζίνα μας. Είμαστε έτοιμη να σας υποδεχθούμε με χαμόγελο! Είμαστε όλοι το ίδιο, Ευρωπαίοι!»  

Δεν είναι πάντως τόσο αισιόδοξοι οι Ιταλοί που ζουν από τον τουρισμό, ιδιαίτερα στα νότια της χώρας. Εκτιμούν πως το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των συνόρων ήρθε μάλλον αργά και ίσως πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από Ευρωπαίους να ταξιδέψουν στη χώρα, που επλήγη περισσότερο στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό.