Κωνσταντινούπολη: ΝΤΡΟΠΗ του σύγχρονου πολιτισμού το νεκροταφείο για προδότες

51
Κωνσταντινούπολη, νεκροταφείο, προδότες,

Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν στους πραξικοπηματίες, τη χειρότερη τιμωρία που μπορεί να επιβάλλει κανείς σε έναν μουσουλμάνο, να ταφεί αδιάβαστος, δημιουργώντας τελικά «νεκροταφείο προδοτών». Κίνηση που προϊδεάζει και για την τύχη όσων αναμείχθηκαν ή κατηγορούνται ότι αναμείχθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Πρόκειται για μια πράξη που αποτελεί ντροπή για τον σύγχρονο πολιτισμό, καθώς η σημερινή Τουρκία αμφισβητεί κάτι που ήταν κατοχυρωμένο ακόμα και στους αρχέγονους πολιτισμούς, δηλαδή τη δίκαιη ταφή. Για τη συγκεκριμένη απόφαση, που διαφημίζεται από τους εμπνευστές της ως πράξη αφοσίωσης στον Ερντογάν, θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο ΟΗΕ.

Την… ιδέα του συγκεκριμένου νεκροταφείου στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, φαίνεται πως έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Ορντού στη Μαύρη θάλασσα, ο οποίος απαγόρευσε να ταφούν στην περιοχή, οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Διαβάστε επίσης:  Πόλεμος στη Μεσόγειο τις επόμενες 72 ώρες; Προειδοποίηση Eurocontrol για την ασφάλεια των πτήσεων

«Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» είχε σημειώσει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, μετά το πραξικόπημα

nek_1

Φωτογραφία: Anadolu Agency

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στις ανατολικές συνοικίες της Πόλης, στην πίσω πλευρά ενός εργοταξίου για την κατασκευή στέγης αδέσποτων σκυλιών.

mesaa

Φωτογραφία: Reuters

Στην είσοδο του χώρου γράφει με μεγάλα άσπρα γράμματα «Νεκροταφείο Προδοτών», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα σημεία της ταφής απαγορεύεται η προσευχή, όπως είχε διατάξει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένας ενταφιασμός. Ενός 34χρονου λοχαγού, πατέρα δύο παιδιών, τη σορό του οποίου αρνήθηκε να παραλάβει η οικογένειά του.

mesaaa

Φωτογραφία: Reuters

afp_1

Φωτογραφία: AFP