Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Κόντρα Τσίπρα-Θεοδωράκη – Για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγεία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άντρο μαύρου χρήματος. Το πάρτι τελείωσε, οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για τον νυν Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Για το σκάνδαλο Novartis, ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, βασισμένο σε συγκεκριμένη.

Πρόσθεσε ότι «παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα», στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων των ετών 2012, 2013, 2014, μεταξύ των οποίων και της Novartis.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζίμενς (Siemens) ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “ένα αόρατο χέρι που παρεμβαίνει ώστε να κωλυσιεργεί μια δίκη που την περιμένουμε χρόνια όπως και ο ελληνικός λαός”.

Χάρη στις προσπάθειές μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, η δίκη θα ξεκινήσει στις 24 Φλεβάρη, στο εδώλιο θα καθίσουν 67 στελέχη, όχι, όμως, ο κ. Χριστοφοράκος γιατί κάποιοι φίλοι του είχαν φροντίσει να φύγει από τη χώρα, όπως και ο κ. Καραβέλας επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξέδωσε νέο ένταλμα εναντίον του και ο ίδιος έχει θέσει και το ζήτημα αυτό στην κ. Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης που θα βρεθεί στην Καγκελαρία σε λίγες μέρες, θα ζητήσει να εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα; Αυτό θα πει κοινό μέτωπο κατά της διαφθοράς, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η διαπλοκή ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, δολοφονήθηκαν πολιτικά χαρακτήρες επειδή δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Το 1,7 δισ. ευρώ που δόθηκε με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, βγήκε μέσα από μια Επιτροπή της Βουλής και αφορούσε το μεγάλο πάρτι που έγινε με το δημόσιο χρήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά.

Που ήταν οι θεσμοί, πού ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πού ήταν τα ΜΜΕ όταν γίνονταν όλα αυτά στην Ελλάδα, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα σε δύο χρόνια, έχει κάνει πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαφάνεια, περισσότερα από όσα έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 40 χρόνια.

Αν έχουμε καταφέρει σήμερα να έχουμε ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από τη ζώνη του πυρός, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε στη φάκα, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κλείσαμε το 2016 με ανάπτυξη. Ενώ όλοι περίμεναν ύφεση και ενώ μας έβαζαν διαρκώς εμπόδια και πέρυσι το εμπόδιο του κόφτη, θεωρώντας -και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση- ότι σίγουρα θα ενεργοποιηθεί, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης και δώσαμε και τις συντάξεις, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, στην επίκαιρη ερώτηση του Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά.

Ο στόχος για πλεόνασμα ήταν 0,5% και ξεπεράσαμε το 2% και σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους στην Ευρώπη αυτά τα οποία μας ζητούν είναι θέατρο του παραλόγου και τα λένε αυτοί όχι εμείς, διαβάστε τον γερμανικό Τύπο, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας του γεγονότος ότι τελείωσε σε αυτόν τον τόπο το μεγάλο φαγοπότι, ότι καταφέραμε και βεβαιώσαμε χρήματα από την φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο, ό,τι καταφέραμε και είχαμε εισπράξεις.

Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση. Η δέσμευσή μας απέναντι στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό είναι να μην λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η διαφθορά στη χώρα δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο και συνδέεται με τους όρους ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η γιγάντωση της διαφθοράς είναι εγγενές χαρακτηριστικό ενός πολιτικού και οικονομικού δικτύου εξουσίας που οικοδομήθηκε στη χώρα, ιδίως στην περίοδο της μεταπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς απαιτείται και ένα ηθικό ανάστημα που η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει.

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε: Αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος, αφού τα συμφέροντα αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά επίθεση που είναι και ένας δείκτης ότι κάνουμε την δουλειά μας. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν.

Παράλληλα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «έχει σημειωθεί πρόοδος με τις λίστες των φοροφυγάδων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε τις έκρυβαν είτε αρνούνταν να τις παραλάβουν. Θα γίνει ενοποίηση των λιστών των μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα και θα ελεγχθούν πάνω από 1.000.000 ΑΦΜ».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια, δημοσιεύει μια κατάταξη η οποία αφορά την υποκειμενική αντίληψη για τη διαφθορά και όχι την πραγματικότητά της.

Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει και να δημιουργήσει κομματικό τύπο, κομματικό κράτος, κομματικούς διορισμούς και κομματικό προϋπολογισμό

H κυβέρνηση έχει μικρή επαφή με όσα ζει σήμερα η Ελλάδα, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησής του για τη διαφθορά στο πλαίσιο της ‘Ωρας του Πρωθυπουργού, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, κάνοντας λόγο για ανικανότητα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, βάσει των στοιχείων της Διεθνούς Διαφάνειας οι χώρες που έχουν επιτυχία στην καταπολέμηση της διαφθοράς απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ελευθερίας τύπου, ανοικτό κρατικό προυπολογισμό, ακεραιότητα λειτουργών δικαιοσύνης. «Δηλαδή καμία σχέση με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» υποστήριξε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ελέγξει και να δημιουργήσει κομματικό τύπο, κομματικό κράτος, κομματικούς διορισμούς και κομματικό προϋπολογισμό.

Σχετικά με την κατάσταση στα ΜΜΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε και πάλι να κοπούν τα θαλασσοδάνεια και να τιμωρηθούν όσοι τα πήραν. «Να σώσουμε τα έντυπα και τους εργαζόμενους κι όχι τους εκδότες. Αυτοί να πληρώσουν. Φοβάμαι ότι δεν θέλετε να σωθούν. Το μήνυμα δεν πρέπει να είναι ή κλειστές εφημερίδες ή μαζί μας» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος κατέληξε: «Να συγκρουόμαστε με το μέλλον και όχι με το παρελθόν. Αυτό θέλουν οι πολίτες».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί...

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο...

Αυτοκτόνησε στα 45: Το τραγικό τέλος του γόη του ελληνικού σινεμά που έψαχνε όλη του τη ζωή μια απάντηση

Κανείς δεν ήξερε τον Γολγοθά που ανέβαινε... Στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε ένας...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...