Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Ανέβηκε ο αριθμός στα 331

Νέες ανακοινώσεις για τους νοσούντες από τον κύριο Τσιόδρα

23
Τσιόδρας: 2 νέους θανάτους και 3 νέα κρούσματα

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 103, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 331.

Σαράντα εννέα από αυτά είναι νέα και 54 από προηγούμενες ημέρες τα οποία δεν είχαν καταμετρηθεί λόγω φόρτου εργασίας των εργαστηρίων.

Τα 44 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τέλος, τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 εργαστηριακά δείγματα.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης:  Ο Δήμος Αθηναίων θα δημιουργήσει νέα προσωρινή δομή προσφύγων από την Μυτιλήνη

Πιο ευάλωτοι οι άνδρες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, όλοι όσοι είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι, είναι άντρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Παράλληλα, το 57% όσων νοσηλεύονται τώρα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Ασφαλέστερη η χρήση παρακεταμόλης

Ο Σωτήρης Τσιόδρας διευκρίνισε επίσης ότι «είναι ασφαλέστερη και μετά από την καθοδήγηση του προσωπικού γιατρού, η χρήση παρακεταμόλης, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν ή να αυξήσουν την προδιάθεση για μια πιο σοβαρή νόσο».

Τόνισε δε ότι τα κοινά φάρμακα για την αυξημένη πίεση δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης, ίσως μάλιστα και να δρουν προστατευτικά, όπως είπε.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να διακόπτει μακροχρόνιες θεραπείες και πρέπει να βρίσκεται σε συνεννόηση με το γιατρό του.