Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Κορωνοιός: 16.600 ενεργά κρούσματα – διπλασιάστηκαν τα σε δύο εβδομάδες

Τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες 15 μέρες και ο δείκτης θετικότητας αγγίζει το 4%. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.500 ενεργά κρούσματα που εντοπίζονται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 20-60 ετών, πιθανόν λόγω μεγαλύτερης κινητικότητας.

Στην Αττική υπάρχουν περίπου 8.400 ενεργά κρούσματα σε όλες τις περιοχές.

Η κ. Β. παπαευαγγέλου επισήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν βοήθησαν στην αποτροπή χειρότερων καταστάσεων, υπογραμμίζοντας ότι «σιγά σιγά πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες», αλλά «σήμερα πιέζεται το σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική, πρέπει να δούμε το σύστημα να αποσυμπιέζεται σε ορισμένες εβδομάδες».

Ο αγώνας είναι άνισος, αλλά ελπίζουμε σε μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων για να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες που όλοι μας έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη.

Τα μικρά παιδιά και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου έχουν ιδρυματοποιηθει και πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα για την επιστροφή τους στα σχολεία. Είναι στο σπίτι με τις πιτζάμες και συνέχεια στο τάμπλετ.

Σε ότι αφορά τον συγχρωτισμό η κ. Παπαευαγγέλου είπε “με το να περπατάμε σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις, δεν συμβάλλουμε στην περαιτέρω διασπορά της νόσου, όσο με τις κοσμοσυρροές και το συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες, με ομάδες 5-10 ατόμων.

Χαρδαλιάς: Μέχρι 2 χλμ. με τους κωδικούς 2 και 3 – Άσκηση μόνο με πόδια και ποδήλατο με τον κωδικό 6

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η Φωκίδα και τα Ανώγεια στο Ρέθυμνο μπαίνουν από αύριο (6/3) στις 06:00 στο «βαθύ κόκκινο».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Παράλληλα για την περιφέρεια της Λάρισα, τα μέτρα αναστέλλονται λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες την περιοχή.
Ο υφυπουργός έδωσε διευκρινίσεις και για την επίσκεψη στα ΚΤΕΟ πως δεν θα υπάρχει περιορισμός στην απόσταση για την μετακίνηση, αλλά θα πρέπει ο πολίτης να έχει μαζί του τη βεβαίωση του ραντεβού.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως για τους θρησκευτικούς γάμους ισχύει ό,τι και για τους πολιτικούς, δηλαδή θα τελούνται με την παρουσία 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων του ιερέα και του προσωπικού της εκκλησίας.

«Πρέπει να είμαστε πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να παραμένουμε σπίτι μας και να είμαστε πιο προσεκτικοί ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού από περιοχή σε περιοχή και από παρέα σε παρέα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα,...

Έκθεση ΕΟΔΥ: Σαφής υποχώρηση του κορωνοϊού

Σαφής είναι η υποχώρηση όλων των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση...

ΕΟΔΥ: Έξαρση της μηνιγγίτιδας σημαίνουν τα τρία κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών σημαίνει ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων,...

Νέα φρίκη στην Αττική: Πατέρας ασελγούσε στις ανήλικες κόρες του από το 2014

Φρίκη προκαλεί ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και μάλιστα από τον ίδιο τους...