Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Κορωνοϊός: 27 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Στη Θεσσαλονίκη το νέο θύμα

Τους 27 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, αφού ένας άτυχος άνδρας έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Ο θάνατός του δεν καταγράφηκε εγκαίρως λόγω γραφειοκρατίας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό να ανέρχεται σε 892. 57 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται. Περιλαμβάνεται ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή.

«Δεν καταγράφεται επιθετική πορεία της νόσου» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μελέτη σύμφωνα με την οποία ο COVID-19 θα απλωθεί σε ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Χουμπέι της Κίνας. «Δέκα φορές ανέβηκε ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την καλή ανησυχία. Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», τόνισε.

«Οι σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια. Τα νούμερα δεν αλλάζουν: στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια νόσος», τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε πως σχεδιάζεται πρωτόκολλο προφύλαξης με ειδική φαρμακευτική αγωγή για όσα άτομα παίρνουν εξιτήριο μετά τον κορωνοϊό. Όσοι παίρνουν εξιτήριο θα επανελέγχονται.

Η ανοσία σύμφωνα με πρώτες έρευνες «θα είναι δύο με τρία έτη», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Οι τεχνικές αντισωμάτων εφόσον αποδειχτούν ακριβείς, θα τα αξιολογήσουμε άμεσα στις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν», είπε.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη γρίπη λέγοντας πως βρίσκεται στο τέλος της.

«Σήμερα δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού, παραμένουμε σε κατάσταση επαγρύπνησης. Σας παρακαλώ να τηρούμε τα μέτρα αποστασιοποίησης», κατέληξε.

Κοντοζαμάνης: Υπάρχει επάρκεια τεστ στη χώρα

«Το κράτος μεριμνά για να γίνονται σε περισσότερα σημεία τα τεστ, τα οποία είναι δωρεάν. Επίσης πάνω από 3.085 αιτήσεις υγειονομικού προσωπικού έχουν εγκριθεί. Το σύστημα Υγείας έχει στη διάθεσή του ΜΕΘ που ήταν κλειστές ενώ υπάρχει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα» είπε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Υπάρχει επάρκεια τεστ και αντιδραστηρίων στη χώρα», είπε.

Χαρδαλιάς: Παρακολουθούμε κάθε 12 ώρες τα δεδομένα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως καθημερινά παρακολουθούνται τα δεδομένα και ανά δωδεκάωρο τρέχουν μοντέλα ανάλογα με την περιοχή στα οποία γίνεται πρόβλεψη των κρουσμάτων του COVID-19.

«Επαναλαμβάνω πως τα SMS είναι χωρίς χρέωση και δεν διατηρούνται δεδομένα. Είναι σε λειτουργία η πύλη gov.gr και πλέον μπορούν να διεκπαιρεώνονται διαδικασίες. Πάνω από 50 επιχειρήσεις και φορείς προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, βιβλία, ταινίες κτλπ στο digitalsolidarity.gov.gr» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πάνω από 70.000 συμπολίτες μας γράφτηκαν εθελοντές. Συνολικά 5.824 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατ΄ οίκον καραντίνα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε όσους ήρθαν από το εξωτερικό και τις επαφές τους να παραμείνουν σε καραντίνα διότι οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, αν μείνουμε σπίτι, θα αφήσουμε σε λίγες εβδομάδες πίσω μας τον εφιάλτη. Η προσπάθεια συνεχίζεται», είπε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει στα δικαστήρια

Καταπέλτης η Ένωση Δικαστών κατά του Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη σε τηλεοπτική εκπομπή. «Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με...

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για τις ζημιές σε...

Ξεκινάει η υλοποίηση του πλαισίου για την στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου...

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του...

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, για την υπόθεση των ηχητικών με...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Από την Όψη κι απ’ την Κόψη…

Όταν ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες στο Μωρηά και τη Ρούμελη, εκεί στις αρχές του 19ου...

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας – Δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ – Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη...

Θεσσαλονίκη – Άουσβιτς, 15 Μαρτίου 1943: Τα τρένα του θανάτου

Στις 15 Μαρτίου 1943 έφυγε το πρώτο τρένο με μελλοθάνατους Εβραίους από τον παλιό...

Δημοσκόπηση Ipsos/ Euronews για ευρωεκλογές: Κυριαρχία ΝΔ στην Ελλάδα, ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ε.Ε.

Το 63% των εδρών θα συνεχίσουν να κατέχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση...