Κορωνοϊός: 90 νεκροί και 2011 κρούσματα στην Ελλάδα

19
Τσιόδρας: 2 νέους θανάτους και 3 νέα κρούσματα

Στους 90 οι νεκροί από τον κορωνοϊό. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού την Ελλάδα είναι 56 και ο συνολικός αριθμός 2011.

Το 57% είναι άνδρες.

77 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

15 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

«Δεν θα μείνουν μόνοι τους οι Ρομά»

Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις ομάδες που είναι περισσότερο ευάλωτες. Σε πολλά μέρη δεν έχουν καν νερό και αποχέτευση. Οι Ρομά δεν μπορεί να είναι στόχος μίσους σε αυτή την επιδημία. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Όλοι μαζί, υγειονομικοί, πολιτικοί, πολίτες πρέπει να βοηθήσουμε στην κάλυψη των αναγκών σε αυτές τις στιγμές. Δεν θα μείνουν μόνοι τους. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, μίσος, διχασμό. Η ενότητα και η αλληλεγγύη θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση. Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που συνάντησα.

Έχω ζητήσει να καταγράφεται πλέον στη φόρμα των ασθενών που μπαίνουν στα νοσοκομεία αν καπνίζουν για να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνος παράγοντας, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Στεγανοποιείται η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας λαϊκών, κάθε μορφής άσκηση πλανόδιου εμπορίου ενώ θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα, Σοφάδες. Επιπλέον έχει οριστικοποιηθεί το πως θα γίνεται η καραντίνα.

Διαβάστε επίσης:  Ο Σύψας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Στεγανοποιείται η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο διότι διαπιστώθηκε πως υπάρχει σχέση με τον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

Παντελώς αβάσιμα χαρακτήρισε όσα ακούστηκαν πως κινήθηκαν εναντίον του ιδίου και του κ. Τσιόδρα οι Ρομά. Για τις φωνές στο τέλος της αποχώρησης είπε πως δεν ήταν κάτι ουσιαστικό ενώ σχολίασε πως δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα κρούσματα στον καταυλισμό της Λάρισας και είπε πως το αποτέλεσμα ήταν αρχικά 12 θετικά και συνολικά στο τέλος 20. Σήμανε συναγερμός και χρειάστηκε να πάρουμε αποφάσεις για κήρυξη του οικισμού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άρση της δυνατότητας μετακίνησης εκτός οικισμού.

Έχουν γίνει 200 έλεγχοι και τεστ γύρω από την περιοχή και θα μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί στον κορωνοϊό.

Σχεδιάζεται η μεταφορά σε ξενοδοχείο πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποκείμενα νοσήματα.