Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα δείγματα 153 ατόμων γύρω από τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Αισιοδοξία για περιορισμό της δραστηριότητας του κοροναιού προκαλούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων από 153 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά για την παρουσία του ιού.

Ωστόσο, κρίσιμο είναι το τριήμερο για την εξέλιξη της δραστηριότητας του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων πολλών ανθρώπων, ενώ συνεχίζεται η δύσκολη διαδικασία της ιχνηλάτησης.  

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τώρα βρισκόμαστε ως χώρα στη “φάση 1” της πορείας του ιού και το πολύ ενθαρρυντικό είναι πως έχει βρεθεί ο “ασθενής μηδέν” (η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη).

Στη “φάση 2”, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σημαντικά και τότε η “ιχνηλάτηση” δεν είναι εφικτή. Για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν την αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Με σκοπό την παροχή άμεσων συμβουλών σε όσους τις χρειάζονται καθώς παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στο τηλέφωνο 210 – 5212054 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δημιουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου με τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό κλήσης.

Η δραστηριότητα του κοροναιού στην Ελλάδα εξαρτώνται κατά πολύ από τα εξής περιστατικά:

-Μία γυναίκα αποβιβάστηκε την Παρασκευή από πλοίο στην Ηγουμενίτσα, καθώς εμφάνισε συμπτώματα ίωσης. Παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο αναφοράς.
-Σε ξενοδοχείο του Λονδίνου διαμένουν δύο μαθητές του Κολλεγίου. Το ένα από αυτά είναι παιδί της 40χρονης η οποία νοσηλεύεται στο “Αττικόν” με κοροναϊό. Το συγκεκριμένο παιδί δεν έχει κανένα σύμπτωμα, αλλά το άλλο παιδί έχει.

Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη λάβει δείγματα από τα δύο παιδιά, καθώς το βρετανικό σύστημα υγείας δίνει προτεραιότητα στις εξετάσεις ατόμων υψηλού κινδύνου. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα για τα δύο παιδιά.

-Το σύνολο των παιδιών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους βρίσκονται σε οικειοθελή απομόνωση στο σπίτι τους, αλλά από τα 98 παιδιά που επέστρεψαν χθες από το Λονδίνο 5 παιδιά με πολύ ήπια συμπτωματολογία έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Σωτηρία προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

-Η 36χρονη που διαγνώστηκε με COVID-19 την Παρασκευή, έχει έρθει σε επαφή με αρκετά παιδάκια, καθώς παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα. Τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα.

-Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να τους δοθεί η δυνατότητα οικειοθελούς απομόνωσης στο σπίτι.

-Τέλος, τριμελής οικογένεια επέστρεψε από το Μιλάνο, ταξιδεύοντας με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο εργαστηριακός έλεγχος ήταν αρνητικός για το ζευγάρι και το βρέφος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Πάσχα: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα, ενώ την Κυριακή, 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι...

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και...

Τροχαίο στην Λεωφόρο Ποσειδώνος – Δύο τραυματίες

Tροχαίο με το… καλημέρα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο, στο ρεύμα προς Πειραιά, με ανατροπή οχήματος. Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρνητικά συναισθήματα μας;

Έχουμε την τάση να μην αποβάλουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα. Για οτιδήποτε μας συμβαίνει...

Ο κορονοϊός έφτασε στην Βόρεια Κορέα έπειτα από… 2 χρόνια – “Θα τον εξαλείψουμε” δεσμεύτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Μπορεί να πήρε πάνω από 2 χρόνια στον κορονοϊό… να φτάσει στην Βόρεια Κορέα,...

Κορωνοϊός: 22.694 κρούσματα, 70 θάνατοι και 364 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 22.694 νέες λοιμώξεις κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους...

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια

Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών για την Covid-19 ενώ η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα,...