Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Κορωνοιός: Η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα που πήρε ο Τραμπ

Οι ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοιού με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων αναπτερώθηκαν μετά την πορεία ανάρρωσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο χορηγήθηκε η συγκεκριμένη πειραματική θεραπεία.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε για την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μόσιαλος αναφέρει: «Η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής, με περίπου 800 ασθενείς που νόσησαν με ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid-19.

Πρόκειται για την πειραματική θεραπεία που είχε λάβει και ο Πρόεδρος Τραμπ και τη θεραπευτική προσέγγιση REGN-COV2 έναντι του κορονοϊού.

Η θεραπεία αποτελείται από ένα κοκτέιλ δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, σαν αυτά που φτιάχνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα για την καταπολέμηση της λοίμωξης από τον νέο ιό.

Η Regeneron δήλωσε ότι σε διάστημα 29 ημερών οι ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία, πραγματοποίησαν περίπου 57% λιγότερες ιατρικές επισκέψεις σχετιζόμενες με την πορεία των συμπτωμάτων τους λόγω Covid-19, σε σχέση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Αξιοσημείωτο είναι πως παρατηρήθηκε μείωση κατά περίπου 72% σε ασθενείς με έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου, όπως ηλικία άνω των 50 ετών, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές, μεταβολικές, πνευμονικές, ηπατικές ή νεφρικές παθήσεις ή σε ανοσοκαταστολή.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία είχε δημοσιεύσει πρώιμα αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή, που έδειχναν ότι η θεραπεία μείωνε τα επίπεδα του ιικού φορτίου στους ασθενείς και βελτίωνε τα συμπτώματα σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς Covid-19. Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα αρχικά ευρήματα.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πιστώσει στη θεραπεία της Regeneron την γρήγορη ανάρρωσή του από τον Covid-19. Η Regeneron, είχε κοινοποιήσει τα αποτελέσματα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και υπέβαλε αίτηση ζητώντας έκτακτη αδειοδότηση. Επίσης, η θεραπεία έχει ενταχθεί στη μεγάλη κλινική μελέτη RECOVERY του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενθαρρυντικά νέα ειδικά για τη θεραπεία των ασθενών με υποκείμενα νοσήματα. Να θυμόμαστε πως τα αποτελέσματα είναι ανακοίνωση της εταιρείας και όχι επιστημονική δημοσίευση, πως η παραγωγή επαρκών δόσεων θα είναι χρονοβόρα, και πως θα υπάρξουν λίγες δόσεις διαθέσιμες τους πρώτους μήνες του 2021.

Επιπλέον, χρειάζονται περαιτέρω μελέτες με περισσότερους ασθενείς και αισιοδοξούμε τα αποτελέσματα να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα από την κλινική μελέτη RECOVERY».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι τα προτιμούν για την δροσερή, ήπια και γλυκιά γεύση τους. Είτε ανήκετε σ’ εκείνους που αγαπούν τα αχλάδια, είτε σ’ αυτούς που τα αποφεύγουν,...
Ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη;

Ποιο είδος καρκίνου αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια;

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί ήδη σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως και προβλέπεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα διπλασιαστεί μεταξύ 2020-2040. Ο...

Μελέτη: Η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο...

Οι μεσήλικες με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Σήμερα, περίπου 1,28 δισεκατομμύρια ενήλικες μεταξύ...

Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον : «Μη μένεις OFF. Δήλωσε ‘παρΟΝ’»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον (11 Απριλίου), φέρνει στο προσκήνιο τη νόσο και τα εκατομμύρια των ατόμων σε όλο τον κόσμο που...

Υγεία: Το παθητικό κάπνισμα συνδέεται με την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, ακόμη και σε περιορισμένο βαθμό, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, μιας σοβαρής διαταραχής του καρδιακού ρυθμού, σύμφωνα...

Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι προτιμούν τον καφέ, και το τσάι έχει φανατικούς οπαδούς. Και μάλιστα αυτοί κερδίζουν περισσότερα οφέλη για την υγεία...

Πονοκέφαλος: Οι αιτίες που τον προκαλούν

Ποιος έχει αναζητήσει τη βοήθεια ενός γιατρού για τους πονοκεφάλους που μπορεί να έχει; Η απάντηση είναι ελάχιστοι από εμάς. Αντ' αυτού, οι περισσότεροι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Έκθεση ΕΟΔΥ: Σαφής υποχώρηση του κορωνοϊού

Σαφής είναι η υποχώρηση όλων των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση...

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τον Τραμπ – Θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ με απόφασή του την Δευτέρα (4/3), δικαίωσε τον Ντόναλντ...

Έκθεση ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 από γρίπη σε μία εβδομάδα

Άλλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και 5 από γρίπη, την...